Eurocopa

Remuntada dels Països Baixos per superar Turquia

Els de Ronald Koeman, amb els gols de De Vrij i Gakpo (2-1), es classifiquen per les semifinals de l’Eurocopa 20 anys després i s’enfrontaran a Anglaterra

Els Països Baixos jugaran contra Anglaterra les semifinals de l’Eurocopa després de patir de valent per superar Turquia (2-1) en l’últim partit dels quarts de final. Els neerlandesos no han fet una bona primera part i han començat perdent, però en la segona part, amb més empenta que joc, han aconseguit capgirar el marcador amb els gols de De Vrij i Gakpo i les aturades de Verbruggen. Els de Koeman estan entre els quatre millors tot i haver acabat tercers de grup en la primera fase.

Els Països Baixos han començat amb una marxa més i han gaudit de les primeres ocasions. De fet, Memphis ja ha avisat al minut 2 amb un xut alt. El domini dels neerlandesos, però, no s’ha traduït en cap ocasió realment clara i a poc a poc el ritme del partit ha anat baixant. Menys exigits en defensa, els turcs han aprofitat el canvi de guió per anar traient el cap a l’àrea de Verbruggen. Les arribades han estat cada vegada més perillosos, fins que en el minut 35’ ha arribat el 0-1. Després d’un córner, Arda Güler ha posat una centrada perfecta al segon pal on el centra Akaydin no ha perdonat, rematant sol al fons de la porteria. Fins al final de la primera part els Països Baixos han estat desapareguts, especialment els seus homes de dalt amb Gakpo i Memphis al capdavant.

Koeman ha decidit fer un canvi al descans amb l’entrada de Weghorst, que ha donat més presència ofensiva als neerlandesos des del primer minut de la segona part. El perill ha començat a arribar a la porteria de Turquia, que tot i això podria haver donat un cop de puny a la taula amb un xut de falta d’Arda Güler que s’ha estavellat al pal (56’). Ha estat una constant durant molts minuts veure els Països Baixos atacant més amb el cor que amb el cap, però tancant al seu camp a una Turquia que al contraatac era capaç de generar perill. Per una banda o altra havia de canviar el partit, i ha estat a favor dels de Koeman després que, en un córner, hagi arribat l’1-1. Després del servei en curt Memphis ha tingut temps de pensar i la seva centrada ha trobat al cor de l’àrea a De Vrij, que tot sol no ha perdonat amb el cap (71’). El gol de l’empat ha donat ales als Països Baixos, que han intensificat el seu domini fins que ha arribat el 2-1. Dumfries ha fet la passada de la mort i Gakpo, amb l’ajuda del defensa –podria ser gol en pròpia–, ha capgirat el marcador (76’).

Amb el marcador en contra Turquia ha fet el pas endavant que s’esperava, aprofitant que els Països Baixos s’han tancat a la seva àrea. Penjant pilotes a l’àrea els turcs han gaudit de bones ocasions per empatar en els minuts finals, convertint a Verbruggen en protagonoista, mentre que els neerlandesos, que han patit molt, també han pogut sentenciar en algun contraatac puntual, tot i que el marcador ja no s’ha mogut.