Eurocopa

Fabián, Luis Enrique i l’indult

Semifinals. El jugador del PSG és un dels pilars del combinat estatal, del qual va desaparèixer després de la passada Eurocopa, quan l’aleshores seleccionador, amb qui ara coincideix a París, va perdre-li la confiança

Fabián Ruiz (Los Palacios, Sevilla, 1996) és una de les sensacions de l’Eurocopa. El futbolista del PSG s’ha convertit en una peça capital en l’engranatge de la selecció espanyola, semifinalista del torneig i que avui (21 h) es juga amb França un lloc en la final de diumenge. La seva irrupció en la competició ha estat una revelació, ja que, a priori, no se li intuïa un paper tan important en el conjunt que dirigeix Luis de la Fuente. “Fabián és una estrella mundial”, va advertir el preparador en els primers compassos de l’europeu.

El migcampista andalús, doncs, és una debilitat de De la Fuente, que el coneix bé d’entrenar-lo a les categories inferiors del combinat estatal. “És un jugador diferent, amb un potencial futbolístic tremend i que ha demostrat a tot arreu on ha jugat un nivell altíssim”, va afegir l’entrenador. “M’encantaria que tingués més reconeixement”, va assenyalar. D’aquesta manera, va entregar-li les claus de la medul·lar en detriment de Mikel Merino, i allà, juntament amb Rodri i Pedri –ara, amb el canari lesionat, Dani Olmo–, ha mesclat de meravella. Ha tingut molt d’impacte en totes les fases del joc, tant per defensar com per atacar, i destaca amb dos gols i dues assistències.

Malgrat tot, si la presència de Fabián en el torneig com a titular no era tan clara amb la competència de Mikel Merino, tampoc no ho era fins i tot la seva participació fa només mig any. I és que l’esquerrà no jugava amb regularitat en el seu club, el PSG, que entrena Luis Enrique. De fet, el centrecampista es va haver de guanyar la confiança del tècnic asturià, que havia perdut des de feia temps. Tot va començar, precisament, en el combinat estatal, quan Luis Enrique n’era el seleccionador. Fabián era un fix per a Lucho, que el va fer debutar, però la situació va canviar en la passada Eurocopa, disputada el 2021, en què després del Croàcia-Espanya (3-5) de vuitens de final ja no va jugar més. Ni en aquell torneig ni en els posteriors, mundial del 2022 inclòs, amb Luis Enrique a la banqueta. Aquella decisió va fer parlar i, fins i tot, es va arribar a dir que hi havia hagut una forta discussió entre ambdós. “Tot el que s’ha dit sobre això és fals, mai he tingut cap problema amb ell”, ha assegurat en més d’una ocasió el futbolista, que es va retrobar amb el tècnic l’estiu passat al PSG.

I va tenir dificultats Fabián per obtenir l’indult de Luis Enrique. Paral·lelament tornava a ser internacional, amb De la Fuente, però Lucho no el tenia gaire en compte al principi de campanya. Els números canten en aquest sentit i va acabar l’any 2023 amb només vuit titularitats (set en la lliga i una en la Champions), dels 22 partits oficials que portava disputats pel conjunt parisenc en la temporada. Però Fabián va continuar treballant i rendint quan li va tocar sortir i va recuperar el tècnic. “He acabat la temporada amb molt bones sensacions”, va reconèixer recentment el jugador, que ha finalitzat el curs com a indiscutible juntament amb Vitinha i Zaïre-Emery. “Al principi em va costar guanyar-me la titularitat però a base d’esforç i sacrifici he pogut capgirar la situació. Estic molt content i agraït a Luis Enrique per les oportunitats i minuts que m’ha donat”, va indicar Fabián, que ara sí, torna a ser bàsic per a Luis Enrique. I també, és clar, per a De la Fuente.

EL PROTAGONISTA

4
dianes
de la selecció espanyola han nascut de les botes de Fabián; dos gols i dues assistències
Mai he tingut cap problema amb Luis Enrique. Tot el que s’ha dit sobre això és fals
Fabián Ruiz
JUGADOR DEL PARÍS Saint-Germain I DE LA SELECCIÓ ESPANYOLA
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)