Més futbol

Impacte rècord del MIC 2024 a Girona, amb 14,5 milions d’euros

La Diputació de Girona ha estat l’escenari de la presentació de l’informe d’impacte econòmic del MICFootball 2024, elaborat per l’empresa barcelonina Camaleonic Analytics i finançat per la Diputació de Girona a través del Patronat de Turisme Costa Brava Girona. Aquest informe ha analitzat i valorat l’impacte de l’última edició del torneig internacional de futbol base, celebrada del 26 al 31 de març a 40 municipis de les comarques gironines.

Un impacte econòmic sense precedents

L’informe ha corroborat que aquesta edició del MICFootball ha tingut el major impacte econòmic fins ara per la demarcació de Girona, amb un total de més de 14.500.000 euros, dels quals 10 milions corresponen a impacte directe. Noguer ha subratllat que el torneig ajuda a desestacionalitzar el turisme i que l’impacte econòmic no es limita només als 40 municipis seus, sinó que es fa sentir en moltes altres localitats de la regió.

Les despeses de l’organització, que inclouen allotjaments, instal·lacions i transports, ascendeixen a 4.069.000 euros. Els col·laboradors han aportat 167.350 euros, mentre que les despeses dels assistents han sumat 6.554.130 euros, desglossades en pernoctacions, oci, restauració i transport. Els jugadors han generat un impacte de gairebé 4 milions d’euros, mentre que les famílies han contribuït amb 2,5 milions d’euros.

A més, s’han tingut en compte impactes indirectes, com la publicitat en mitjans de comunicació, valorada en 3.760.389 euros. Les emissions televisives han arribat a 1.122.522 espectadors en directe i diferit a través de canals com Gol TV, Movistar Plus, Vamos i Esport3. S’han generat més de 251 notícies en mitjans digitals i impresos, i el torneig ha atret més de 60.000 espectadors als camps. A les xarxes socials, l’impacte del MICFootball ha superat els 6 milions d’usuaris, amb Instagram com a plataforma destacada.

Aquestes dades demostren la importància del MICFootball no només per l’economia local, sinó també com a esdeveniment clau per la promoció turística de la regió. El torneig ha esdevingut un motor econòmic i una plataforma de visibilitat internacional per les comarques gironines.

L’acte ha comptat amb la presència de Miquel Noguer, president de la Diputació de Girona i del Patronat de Turisme Costa Brava Girona; Jordi Masquef, diputat d’Esports de la Diputació de Girona i vicepresident primer del Patronat de Turisme Costa Brava Girona; David Bellver, president de l’Agrupació Esportiva MICFootball; i Gerard Esteban, cofundador de Camaleonic Analytics.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)