Barça

Arrenca l’era de Hansi Flick

Barça. L’alemany dirigirà aquesta tarda el primer entrenament com a tècnic blaugrana, tot i que ho farà sense la presència dels internacionals

Quaranta-cinc dies després de posar el punt final a la temporada 2023/24 amb la victòria al camp del Sevilla (1-2), el Barça començarà avui una nova etapa. És l’era de Hansi Flick. L’alemany agafa el relleu de Xavi Hernández a la banqueta blaugrana amb el gran repte de construir un projecte guanyador i avui començarà a posar la primera pedra en una plantilla en què de moment no hi ha cap cara nova respecte al curs passat. Flick serà la gran novetat i el principal centre d’atenció d’avui a la ciutat esportiva Joan Gamper, on els blaugrana faran aquesta tarda el primer entrenament de la pretemporada. Abans, al matí, els jugadors començaran a passar les habituals revisions mèdiques.

Flick es trobarà, de moment, amb una plantilla de mínims, ja que els jugadors que han disputat –en alguns casos encara ho estan fent– compromisos internacionals s’aniran incorporant progressivament a la dinàmica de l’equip. De fet, la gran atracció serà veure sota les ordres de l’alemany jugadors que no tenen el futur assegurat al club. És el cas de futbolistes que tornen de cessió, com Lenglet, Ansu Fati, Eric Garcia, Pablo Torre, però també de jugadors del curs passat com Vitor Roque o Oriol Romeu.

El club no ha donat detalls dels jugadors que participaran avui en el primer entrenament, però el que també és evident és que hi haurà una llarga llista de futbolistes del Barça Atlètic i del juvenil que intentaran guanyar-se la confiança del tècnic per anar sumant minuts durant la pretemporada i, si pot ser, un cop comenci la competició oficial. Ángel Alarcón, Unai Hernández, Diego Kochen, Héctor Fort i Mika Faye s’espera que hi siguin segur.

Qui no hi serà, o com a mínim no es preveu, és Sergi Roberto. El capità va acabar el contracte el 30 de juny i de moment no s’ha fet oficial si renovarà i continuarà al club o si canviarà d’aires.

Molta càrrega d’entrada

Hansi Flick arriba amb ganes i ha programat uns primers dies molt intensos de pretemporada. Demà la plantilla repetirà la rutina d’avui, amb proves mèdiques al matí i entrenament a la tarda, però divendres i diumenge ja hi ha planificades dues sessions d’entrenament al dia. Dissabte, en canvi, l’equip s’entrenarà al matí i tindrà descans a la tarda. En total, seran set sessions en cinc dies en què Flick començarà a imposar les seves idees al vestidor blaugrana.

Per veure en acció el Barça de Hansi Flick encara s’haurà d’esperar, i és que de moment el Barça s’entrenarà a casa fins al dia 28 de juliol, quan la plantilla es desplaçarà als Estats Units per iniciar una gira nord-americana que inclourà els tres primers amistosos de l’estiu contra el Manchester City, el Madrid i el Milan.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)