Eurocopa

Impacte Lamine Yamal

L’atacant del Barça, que demà passat fa 17 anys, recull elogis de tot el planeta futbol, pel paper que està protagonitzant en l’Eurocopa

“Intento no fixar-me gaire en això de ser una icona..., no m’ajuda gens”, assegura

Lamine Yamal té el planeta futbol bocabadat. El futbolista del Barça, amb només 16 anys –demà passat en fa 17–, s’ha convertit en la figura de l’Eurocopa, estatus que va acabar d’assolir dimarts, en la semifinal contra França, amb una actuació descomunal, amb un golàs inclòs, amb la qual va liderar la selecció espanyola al triomf (2-1) i a la final. “L’última Eurocopa, l’estava mirant amb els meus amics en un centre comercial”, va explicar entre rialles, just després del matx contra els bleus. I és que és un nen. Prodigi, és clar. I amb els peus a terra, aliè a l’impacte que està causant per la seva actuació en el torneig continental de seleccions. Rècords de precocitat batuts, elogis i fama a dojo, que no el destorben: “Intento no fixar-me gaire en això de ser una icona..., no m’ajuda gens. Em centro a ajudar l’equip al camp i sempre que ho pugui fer, allà seré.”

El de Rocafonda només vol jugar. I ho fa de manera impressionant, en un context com el de dimarts. “És un geni”, li reconeixia l’entrenador Luis de la Fuente. “És un futbolista que cal cuidar molt. Li aconsello que continuï amb la mateixa humilitat i amb els peus a terra. Pot créixer i amb aquesta actitud, maduresa i professionalitat en partits com aquest sent tan jove sembla un expert”, va dir el seleccionador del combinat estatal. També un dels capitans, Rodri Hernández, s’hi va rendir. “Estic molt orgullós d’ell”, va assegurar el jugador del Manchester City. “La gent es quedarà amb el golàs, amb l’aparició estel·lar que està tenint amb 16 anys en una Eurocopa. Fer-ho en unes semifinals ja diu molt del jugador que és i del futur que l’espera. Però li he donat l’enhorabona pel compromís defensiu que ha tingut, pel partit tan complet que ha fet i per les seves ajudes defensives constants. Chapeau per a ell”, va indicar el mig centre, que no és l’únic dels seus companys que el va lloar. “Entén el joc i és un talent innat. Tots l’estimem i el cuidem”, va manifestar Dani Vivian. “Ha fet un partidàs i un golàs”, va afegir Dani Olmo. Didier Deschamps, el seleccionador francès, que el va patir, també en va parlar. “És un esquerrà fantàstic”, va reblar. “Li hem donat més espai del que li hauríem d’haver donat i té qualitat per xutar des de fora i ha fet un gest tècnic perfecte”, hi va afegir.

Ressò internacional

Els mitjans de tot el món van destacar el paper de Lamine Yamal després de l’enfrontament amb l’equip del gall. Precisament a França, L’Équipe qualifica la seva diana de “sublim”, mentre que Le Parisien el qualifica de “fenomen”. D’altra banda, La Gazzetta dello Sport (Itàlia) l’anomena “futur Pilota d’Or”; el The New York Times planteja que la seva diana “desafia la idea que la perfecció no existeix”; el Bild (Alemanya) es qüestiona si és “el jugador de l’Eurocopa”; Olé (Argentina) diu que és una “joia”; el The Times (Anglaterra) assegura que ha arribat “un semideu”. També al país anglès, a la BBC, dues veus autoritzades, ja que són llegendes del futbol, com Rio Ferdinand i Gary Lineker van al·lucinar amb l’atacant català. “Fa coses il·legals”, va dir irònicament Ferdinand, que hi va afegir: “Juga com algú que fa molt de temps que ho fa. La senzillesa amb què juga és molt estranya.” “Ha nascut una superestrella. El seu gol és el moment del partit i possiblement el moment del torneig”, va expressar Lineker.

És un esquerrà fantàstic. Li hem donat espai i ha fet un gest tècnic perfecte
Didier Deschamps
ENTRENADOR DE LA SELECCIÓ FRANCESA
Està tenint una aparició estel·lar. Ja diu molt del jugador que és i del futur que l’espera
Rodri Hernández
MIGCAMPISTA I CAPITÀ DE LA SELECCIÓ ESPANYOLA
És un geni. Sembla un expert. Li aconsello que continuï amb la mateixa humilitat
Luis de la Fuente
ENTRENADOR DE LA SELECCIÓ ESPANYOLA
LLIGA
Golejador més jove
Assistent més jove
Debutant més jove en el Barça Titular més jove en el Barça Autor més jove d’un doblet
Debutant més jove en un clàssic
CHAMPIONS
Debutant més jove en el Barça Titular més jove de la Champions El més jove a sumar 10 partits Assistent més jove El més jove a jugar uns vuitens El més jove a jugar uns quarts
SUPERCOPA
Debutant més jove
Golejador més jove
SELECCIÓ ESPANYOLA
Debutant més jove
Golejador més jove
EUROCOPA
Debutant més jove Assistent més jove Golejador més jove El més jove a jugar una eliminatòria

Un mural a Barcelona

Lamine Yamal és ara mateix una sensació. Així, l’artista urbà TVBoy, que al llarg de la seva trajectòria ha retratat als seus grafits Leo Messi, Alèxia Putellas o Rosalía pels carrers de Barcelona, va pintar un mural dedicat a Lamine Yamal i al seu amic i company al combinat estatal Nico Williams. La imatge és al parc de Glòries.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)