Eurocopa

La Bota d’Or, en disputa

En català. El vallesà Dani Olmo encapçala la lluita amb les mateixes tres dianes que Harry Kane, però amb l’avantatge d’haver repartit dues assistències

Fix en la selecció espanyola els últims anys, absolutament ningú podia preveure que el jugador més determinant del combinat de Luis de la Fuente en aquesta Eurocopa, amb el permís de Lamine Yamal i Nico Williams, i fins i tot de Rodri, seria Dani Olmo. El vallesà sempre respon en les grans cites i, tot i no partir com un dels teòrics titulars, era un dels valors de la selecció espanyola per actuar com a revulsiu i ser decisiu en qualsevol moment, però ha anat un pas més enllà. I és que està protagonitzant unes eliminatòries finals d’autèntic escàndol i ara ningú posa en dubte el seu lloc en l’onze inicial de la final de demà.

Una dada ho resumeix tot. Dani Olmo és el primer jugador en la història de la selecció espanyola que ha marcat en tres eliminatòries consecutives d’una gran competició. En els vuitens de final contra Geòrgia va ser suplent, però va tenir temps de fer el 4-1 que culminava la remuntada amb golejada. El plat fort va venir en els quarts de final contra Alemanya, quan el vallesà va tornar a ser suplent però va haver de saltar al camp en els primers minuts per substituir Pedri després de l’entrada de Toni Kroos que el va lesionar. En l’inici de la segona part va tornar a sucar. Aprofitant la passada de Lamine Yamal, Dani Olmo va marcar l’1-0 amb un xut suau i col·locat lluny de l’abast de Neuer. Després va venir l’1-1, però el vallesà encara va tornar a aparèixer per fer la centrada precisa que Mikel Merino va convertir en el 2-1 definitiu en el minut 119. I dimarts, en les semifinals contra França, Dani Olmo va marcar, després d’un detall tècnic preciós davant de Tchouaméni, el 2-1 que culminava la remuntada i que acabaria donant l’accés a la final de demà.

Amb aquestes tres dianes Dani Olmo ha tornat a demostrar al món que, amb 26 anys, té la qualitat i la personalitat necessària per jugar en qualsevol equip. Per això, no és estrany que hi comenci a haver una llarga llista de clubs que es plantegen seriosament pagar els 60 milions d’euros que té de clàusula de rescissió amb el Red Bull Leipzig. Una clàusula que, això sí, caduca el 20 de juliol, així que si algú el vol haurà d’anar de pressa.

A un pas de la glòria

Demà Dani Olmo pot posar el colofó a la seva gran Eurocopa aixecant el títol, però a més té l’oportunitat de rebre un reconeixement individual impensable abans de començar la competició. L’atacant vallesà és a només un pas de ser la Bota d’Or de l’Eurocopa del 2024. Un honor reservat sempre a grans davanters centre, però que després de la mala relació amb el gol de les grans estrelles està més obert que mai. De fet, ara mateix hi ha sis jugadors empatats al capdavant de la taula de golejadors amb tres gols. Són, a part de Dani Olmo, Cody Gakpo (Països Baixos), Georges Mikautadze (Geòrgia), Jamal Musiala (Alemanya), Ivan Schranz (Eslovàquia) i Harry Kane (Anglaterra). L’anglès, de fet, és l’únic que pot impedir que la Bota d’Or sigui per a Dani Olmo, i és que en cas d’empat el trofeu se l’endú el jugador que hagi repartit més assistències, i Dani Olmo és qui n’ha repartit més, amb dues –en va donar una a Ferran Torres contra Albània, a part de la dels quarts de final–. Així que o Harry Kane, amb zero assistències, marca un gol més que Dani Olmo o la Bota d’Or parlarà català.

EN RATXA

Hi ha sis jugadors amb tres gols, però el desempat afavoreix el català de l’RB Leipzig
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)