Eurocopa

L’empremta de Pep

Foden i Rodri, dos dels futbolistes més influents de les finalistes de l’Eurocopa, Anglaterra i Espanya, han fet el salt de qualitat definitiu orientats per Guardiola al Manchester City

Campions de tot amb els ‘sky blue’, tots dos aspiren demà a Berlín a un títol que no han aixecat

La influència de Pep Guardiola en el futbol modern és incommensurable. Amb les seves idees, ha canviat l’esport i tots els equips que ha dirigit s’han convertit en referència. Ara, és el Manchester City, que en els vuit anys que fa que l’entrena s’ha convertit en un equip que ha guanyat, entre altres, sis lligues –les últimes quatre seguides– i una Champions, la primera en la història del club. I l’èxit, és clar, no ve sol. Hi ha al darrere un treball a tots els nivells, com per exemple treure de cada futbolista la seva millor versió per incrementar el potencial col·lectiu. Guardiola, de fet, aconsegueix obtenir rendiments de jugadors que ni ells mateixos sabien que podien assolir. En són exemples Phil Foden i Rodri Hernández, dos companys al grup sky blue, que demà (21 h) es veuran les cares a l’Estadi Olímpic de Berlín defensant diferents samarretes, un la de la selecció anglesa i l’altre la de l’espanyola, amb l’aspiració de proclamar-se campions de l’Eurocopa, títol que cap dels dos té.

I és que amb el City ho han guanyat tot, orientats per Guardiola. “No em podria imaginar ningú millor que Guardiola perquè fos el meu entrenador”, va declarar recentment Foden. “Guardiola és l’entrenador més influent de la meva carrera”, va dir Rodri. La realitat és que tots dos han fet el salt de qualitat definitiu sota el paraigua del de Santpedor. Foden ha madurat amb el preparador català des que aquest el va fer debutar amb el primer equip amb 17 anys el curs 2017/18, fins a ser nomenat aquesta temporada 2023/24 el millor jugador de la Premier League; Rodri va aterrar procedent de l’Atlético amb 23 anys en el curs 2019/20 i ha anat creixent fins a ser, per a molts, el millor mig centre del planeta. “M’ha ajudat des del primer dia que vaig pujar al primer equip. Vull seguir comptant amb els seus consells i intentar millorar encara més”, va explicar l’anglès. “M’ha elevat a un nivell al qual no sabia que podia arribar”, va dir Rodri. “Quan t’acostumes a estar amb ell, ho veus tot més fàcil. Et dona una caixa d’eines i tens més eines que la resta”, va indicar el pivot.

Guardiola n’està orgullós. “Phil (Foden) ja és el millor jugador de la Premier”, va manifestar el català aquest darrer curs. “Sempre ha tingut la capacitat de marcar gols, ho vaig percebre des dels primers entrenaments. Però és que ara, a més, guanya partits, i és quan ja fa el salt al següent nivell”, hi va afegir. “En els propers anys pot fer el que vulgui”, va concloure. “Rodri és el millor en la seva posició. Pot fer-ho tot. Té qualitat per llegir el joc, té la mentalitat correcta, sempre està preparat...”, va assegurar. “Rodri és top, top. Altres equips no tenen jugadors com ell”, va dir Pep.

Així, ara, Foden, amb 24 anys, i Rodri, amb 28, són dos dels millors jugadors del món i són fonamentals per a Guardiola i també per als seus respectius combinats. El de Stockport, però, no ha aconseguit lluir amb Anglaterra –encara no ha marcat en el torneig–, fora de posició gran part de la competició, encotillat a la banda esquerra, quan ell necessita més llibertat i participar a dins, com en les semifinals contra els Països Baixos, en què va assemblar-se més al que és. El madrileny en canvi, ha estat amb la selecció espanyola el far que és també amb el seu club. Demà es retroben, només un guanyarà.

ELS PROTAGONISTES

No em podria imaginar ningú millor que Guardiola perquè fos el meu entrenador. M’ha ajudat molt
Phil Foden
JUGADOR DE LA SELECCIÓ ANGLESA I DEL MANCHESTER CITY
Guardiola m’ha elevat a un nivell al qual no sabia que podia arribar. Amb ell, tens més eines
Rodri Hernández
JUGADOR DE LA SELECCIÓ ESPANYOLA I DEL MANCHESTER CITY
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)