Eurocopa

La selecció espanyola alça el quart títol (2-1)

La selecció espanyola ha guanyat la final contra Anglaterra i acumula la seva quarta Eurocopa, més que cap altre conjunt. La connexió entre Lamine Yamal (assistència) i Nico Williams (gol) ha aparegut per fer l’1-0 (47’). Els de De la Fuente han perdonat el 2-0 i Palmer els ha deixat glaçats amb l’empat (72’), però quan el partit s’encaminava cap a la pròrroga, Oyarzabal ha marcat el 2-1, assistit per Cucurella (86’).

La primera part s’ha acabat sense gols ni perill real. Molt respecte i mínims riscos. Stones ha tallat amb encert una entrada a l’àrea de Nico Williams (11’) i, a l’altre costat, Anglaterra ho ha provat amb una arribada de Walker (15’). La primera aparició de Lamine Yamal ha acabat a córner (22’). Ja al límit del descans, en una falta lateral, Foden ha fet un xut que Unai Simón ha atrapat.

El primer contratemps greu ha estat per a Espanya, que ha perdut Rodri per lesió. El migcampista del City ha estat substituït per Zubimendi al descans. Però només començar la segona part, ha arribat l’1-0 dels espanyols. Lamine Yamal ha arrencat fins a la frontal i ha connectat amb Nico Willians, que ha batut Pickford (47’). Poc després, Dani Olmo ha tingut una bona ocasió per fer el segon. I amb els anglesos atuïts, Morata i Nico Williams també han tingut a prop el 2-0.

Southgate, amb els anglesos perdent i sense oferir senyals de reacció, ha decidit substituir Kane per Watkins (61’). Els espanyols continuaven generant perill, i Pickford ha evitat el gol de Lamine Yamal (65’).

Apareix Palmer

Ben poca cosa havia fet Anglaterra abans d’empatar. Bellingham ha assistit Cole Palmer, que des de fora l’àrea ha fet un xut ras ajustat al pal que ha batut Unai Simón (72’).

Lamine Yamal ha tingut una ocasió molt clara per fer el 2-1, però ha topat amb Pickford (82’). Ha trigat quatre minuts més l’equip espanyol a marcar, en una centrada de Cucurella que Oyarzabal ha rematat (86’). La posició era ajustadíssima, però correcta.

Anglaterra no ha marcat de miracle en una triple ocasió en la sortida d’un córner (89’).