Eurocopa

Southgate deixa la banqueta de la selecció anglesa

El tècnic s’acomiada després de vuit anys al combinat nacional i de perdre la segona final d’Eurocopa consecutiva

Gareth Southgate deixa de ser el seleccionador d’Anglaterra. És oficial, després de vuit anys al capdavant dels ’Three Lions’ el tècnic no continuarà a la banqueta. Va arribar-hi el 2016 i, malgrat deixar sensacions futbolístiques poc positives, la realitat és que ha aconseguit que l’equip compateixi bé en tots els grans tornejos. Ha arribat a dues finals d’Eurocopa i als quarts i les semifinals en els dos Mundials jugats.

L’etapa de Southgate va acabar amb un final dramàtic amb la derrota davant d’Espanya en els darrers minuts. Va ser la segona final d’Eurocopa consecutiva que ha perdut Anglaterra. Havia caigut en els penals en l’anterior davant Itàlia. Són quasi vuit anys i més de 100 partits els que deixa el tècnic, que ha volgut agrair el suport de l’aficionat. “Com a anglès orgullós, ha estat l’honor de la meva vida jugar per a Anglaterra i dirigir aquest equip. Ho ha significat tot per a mi i ho he donat tot. Però és hora de canviar i d’escriure un capítol nou”, aquest ha sigut el missatge de Southgate per acomiadar-se.

Caldrà ara veure qui serà l’escollit per la federació anglesa per agafar les regnes de la selecció. Una de les plantilles amb més talent del món que no ha pogut aconseguir un títol per Anglaterra, que ja encadena 58 anys sense vèncer després d’aconseguir el Mundial el 1966.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)