Més futbol

Esports

Mor Waldo Ramos, entrenador històric del futbol català

Va fer pujar el Palamós CF de Preferent a Segona Divisió A

Waldo Ramos, el tècnic amb el qual el Palamós va pujar en tres temporades de Preferent Territorial a Segona Divisió A, ha mort avui segons han informat en aquest diari fonts familiars.

Nascut a Nerva (Espanya), va arribar a Barcelona durant la seva infància. Va jugar en el futbol amateur català sense destacar en accés, i va començar la seva carrera com a entrenador a la UE Rayo Esplugues. Posteriorment, va fitxar pel FC Barcelona com a entrenador de formació. Va estar al juvenil i al Barça Atlètic fins que la temporada 1984-85 es va incorporar a les files del Girona FC a 3a divisió. Acabada la segona temporada se’n va anar al Palamós CF que competia a Preferent, i és en aquest club on va assolir el seu màxim com a professional. Amb un equip ple d’exjugadors que ell mateix havia entrenat al Barça Atlètic, va ascendir any rere any fins a arribar a la categoria de Segona Divisió A. En aquella temporada històrica de 1989-90 va quedar en vuitena posició, a només dos punts de la promoció d’ascens a Primera Divisió. Ramos destacava per ser un home molt obert i divertit, sabia treure el màxim rendiment dels jugadors i prioritzava la relació humana amb ells, l’afició i el club. Era un home que vivia el futbol amb molta intensitat i que anava sempre de cara. Futbolísticament era un entrenador d’esquema, tàctic i d’ordre. Tot i que en categories més baixes jugava amb un 4-3-3 prioritzant els jugadors de toc, a Segona va reconduir l’equip a un 4-4-2 i amb alguns jugadors més físics. Després d’aquella temporada per no oblidar mai, el Màlaga CF, que acabava de descendir de Primera Divisió, el va fitxar. Els resultats no van ser els esperats i a mitja temporada va ser destituït. La seva següent destinació va ser la UE Figueres i abans d’acomiadar-se de les banquetes va tornar al club que per sempre més va portar al cor, el Palamós.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)