Més futbol

Enzo Fernández i la selecció argentina, en el punt de mira per càntics racistes

Enzo Fernández, jugador del Chelsea i de la selecció argentina, es troba al centre de la polèmica després del controvertit càntic que va entonar durant la celebració de la victòria d’Argentina a la copa Amèrica. Mentre retransmetia en directe via Instagram, els membres de la selecció albiceleste cantaven càntics típics fins que van començar a corejar-ne un de caràcter racista contra els jugadors negres de França. Aquest incident es va fer viral i va generar una gran polèmica al voltant de Fernández, que va ser advertit per un company que aturés l’emissió del directe mentre cantava.

Davant d’aquesta situació, la Federació Francesa de Futbol va condemnar els fets i va anunciar que presentaria una denúncia a la FIFA, adjuntant el vídeo que circula per les xarxes socials. En resposta a la denúncia, la FIFA ha obert una investigació contra l’Associació de Futbolistes Argentins (AFA) pels càntics ofensius de la selecció argentina dirigits a la selecció francesa.

Alguns companys francesos d’Enzo Fernández al Chelsea també van condemnar l’incident i van deixar de seguir-lo a les xarxes socials. Un d’ells, Wesley Fofana, va publicar un tuit amb el vídeo del càntic, acompanyat del missatge “racisme desinhibit”.

Enzo Fernández va sortir a demanar disculpes després de la polèmica generada pel vídeo. El jugador va publicar un comunicat a les xarxes socials expressant: “Vull disculpar-me sincerament pel vídeo publicat al meu Instagram durant les celebracions amb Argentina. La cançó inclou un llenguatge molt ofensiu i no hi ha excuses per a aquestes paraules. Estic en contra de la discriminació en totes les seves formes i em disculpo per haver-me deixat portar per l’eufòria de la nostra celebració per la copa Amèrica. El vídeo, aquell moment, aquelles paraules, no reflecteixen les meves creences ni el meu caràcter.”

El Chelsea, club en el qual juga l’argentí, també va condemnar els càntics ofensius i va emetre un comunicat amb les següents declaracions: “El Chelsea considera completament inacceptable qualsevol forma de comportament discriminatori. Estem orgullosos de ser un club divers i inclusiu on persones de totes les cultures, comunitats i identitats se senten benvingudes.” A més, el club va reconèixer i va apreciar la disculpa pública del seu jugador i va afirmar que utilitzaria aquesta oportunitat per educar.

Milei els defensa

Tot i la gravetat de l’incident, no tothom ha condemnat el fets i s’ha posicionat en contra dels càntics i del jugador. El govern de Javier Milei, president d’Argentina, a través de la seva oficina, va emetre un comunicat defensant la selecció argentina, afirmant que “cap govern pot dir què comentar, pensar o fer a la selecció argentina campiona del món i bicampiona d’Amèrica”. Milei ha decidit destituir el subsecretari d’Esports, que havia suggerit en una entrevista que Lionel Messi i l’Associació del Futbol Argentí (AFA) havien de demanar perdó als francesos.

La vicepresidenta Villarruel va aprofitar l’ocasió per encendre els ànims i va publicar a Twitter un missatge de suport a Enzo Fernández i Messi, i va criticar França amb duresa, afirmant que cap país colonialista podria alliçonar l’Argentina per una cançó de futbol. Va acusar França d’hipocresia i de simular indignació, reforçant així el contingut de la cançó entonada pels jugadors de l’albiceleste.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)