Més futbol

Esports

Mor Ricard Calvet, fundador i president del CF Santa Eugènia

Guardonat amb diverses medalles per la seva tasca en el desenvolupament del futbol formatiu i en la d’integració social

El fundador i actual president del CF Santa Eugènia, Ricard Calvet i Vila ha mort avui, dilluns, a l’edat de 83 anys, segons ha comunicat la mateixa entitat a la seva pàgina web.

Va néixer el 1941 al municipi de Quart i era camioner de professió. Abans d’endinsar-se al món del futbol, va estar vinculat amb els Amics de la Sardana Terranostra de Girona, una associació cultural que es dedica a fomentar, difondre i organitzar activitats sardanístiques. L’any 1983, juntament amb els salesians de la parròquia de Santa Eugènia de Ter, va fundar el Club de Futbol Parroquial de Santa Eugènia. Un club amb vocació social, molt més econòmic que la resta d’entitats esportives del seu entorn, amb l’objectiu que tots aquells nois que no podien inscriure’s enlloc per falta de recursos, ho poguessin fer al Santa Eugènia. En aquell inici Calvet en va ser el vicepresident i l’entitat tan sols va disposar de dos equips formatius. Sense ser encara federats, jugaven totes les edats juntes en el que s’anomenaven els torneigs de l’amistat. El club va anar creixent i l’any 1989, després de la marxa a Terrassa del salesià Àngel Pinto, Ricard Calvet va esdevenir el president. El seu objectiu principal va ser sempre la qüestió social. Fomentar l’esport de base i la integració d’aquells joves menys afavorits. Un dels seus grans projectes va ser també crear un equip genuine. L’any 2004 va fundar el Club Esportiu Amics de la Creueta, i va fer de tresorer i d’entrenador de nois d’entre 5 i 9 anys. Més endavant va fusionar les dues entitats. Actualment, el Santa Eugènia disposa de 21 equips i uns 300 jugadors, entre els quals hi ha més d’una cinquantena de nacionalitats diferents. El seu fill, David, és l’actual vicepresident i ens ha explicat que el seu pare era una persona alegre i molt xerraire, que el seu cor va ser sempre amb l’entitat i el seu desig és que la família continuï vinculada al club.

Al llarg de tots aquests anys va ser membre del Comitè de Competició de futbol base del Consell Esportiu del Gironès (1988-1992), medalla de l’esport de les comarques gironines (2005), medalla de la UFEC pel treball amb el futbol base (2006), premi ASISA de la FCF per la feina d’integració dels joves amb l’esport i medalla de bronze de la Reial Orde del Mèrit Esportiu (2010).

La cerimònia de comiat serà demà, dimarts, a les 6 de la tarda, al tanatori Mémora de Girona.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)