Més futbol

Aitana i Mariona guien Espanya en el debut olímpic contra Japó (2-1)

Jocs Olímpics. Futbol Femení

La selecció espanyola femenina de futbol ha iniciat de forma immillorable el seu camí en aquests Jocs Olímpics de París. Victòria en l’estrena contra Japó, precisament l’únic rival que havia estat capaç de guanyar les campiones del món en l’últim mundial d’Austràlia i Nova Zelanda just ara fa un any. En aquell últim precedent Japó va golejar 4-0 l’equip entrenat aleshores per Jorge Vilda. Avui la història ha estat diferent i Espanya ha guanyat per 2-1, amb gols d’Aitana i Mariona Caldentey.

Set de les nou futbolistes del Barça que representen Espanya en la cita olímpica han sortit en l’onze inicial de Montse Tomé i quatre d’elles catalanes (Alexia, Aitana, Ona Batlle i Laia Aleixandri). Fujino, amb un gran gol de falta directe ha avançat Japó en el minut 13 de partit. Cata Coll ha arribat a tocar la pilota, però no ha pogut evitar el primer del partit. La pilota ha entrat per l’escaire. El gol de l’empat l’ha marcat Aitana, assistida per la madridista Athenea del Castillo (22’). Aitana ha tornat a aparèixer en l’acció del gol de la victòria. Ha estat ella qui ha fet la devolució a Mariona en una bona acció combinatòria i la nova jugadora de l’Arsenal ha definit amb encert per batre Yamashita (74’).

Diumenge (19 h) Espanya jugarà el segon partit del grup C contra la Nigèria d’Asisat Oshoala.