Més futbol

Espanya supera la República Dominicana i ja és als quarts de final dels Jocs Olímpics (1-3)

Futbol. El combinat estatal ha segellat la classificació amb els gols de Baena i Miguel en una segona meitat en què el conjunt dirigit per Santi Denia ha jugat en superioritat numèrica per l’expulsió d’Azcona

Espanya supera la República Dominicana (1-3) a Bordeus amb gols de Fermín, Baena i Miguel en el segon partit de la fase de grups dels Jocs Olímpics i segella la seva classificació per als quarts de final.

El conjunt dirigit per Santi Denia ha obert la llauna quan tot just s’havia superat l’equador de la primera part gràcies a una recuperació de Fermín a camp contrari que el migcampista del Barça ha resolt amb una bona definició davant del porter Bösl (0-1, 24’). No obstant això, l’equip dominicà ha empatat pocs minuts després amb una rematada de cap de Montes de Oca en un servei de cantonada (1-1, 38’). Abans del descans, però, s’ha produït l’acció que ha marcat l’enfrontament, quan l’àrbitre ha ensenyat la vermella directa a Azcona per agredir Pau Cubarsí (45’), que ha vist la groga en una falta prèvia que li farà perdre’s el tercer partit contra Egipte per sanció després de ja ser amonestat en el primer contra l’Uzbekistan.

Després d’una primera part en què, per moments, l’equip entrenat per l’exfutbolista basc Ibai Gómez ha competit contra la selecció espanyola, Baena ha restablert l’avantatge abans de l’hora de joc amb un xut des de fora de l’àrea que el defensa Urbáez ha desviat involuntàriament cap a la seva pròpia porteria (1-2, 55’). Espanya, que ha dominat completament la segona meitat i ha estat molt superior, ha deixat el partit pràcticament sentenciat quan el lateral esquerre del Girona, Miguel Gutiérrez, ha enviat la pilota al fons de la xarxa després de rematar la centrada de Fermín des de la banda dreta (1-3, 70’). El club blanc-i-vermell, a banda del capità Abel Ruiz, també tenia representació en el combinat dominicà gràcies a la presència de l’extrem figuerenc Òscar Ureña, que ha ingressat al terreny de joc al minut 60.

A manca de disputar-se l’Uzbekistan-Egipte d’aquesta tarda (17h) i de saber si ja té la primera plaça assegurada o si l’haurà de lligar en el duel contra Egipte, Espanya continua amb el ple de victòries als Jocs Olímpics i ja té a la butxaca la classificació per als quarts de final.