Més futbol

Una genialitat d’Alexia desencalla a Espanya per guanyar a Nigèria (1-0)

Un golàs de la blaugrana dona el triomf a una selecció que aconsegueix la segona victòria i ja té peu i mig als quarts de final dels Jocs Olímpics de París

La selecció espanyola femenina ha guanyat a NIgèria per la mínima (1-0) gràcies a un golàs de la blaugrana Alexia Putellas a la recta final. Li ha costat obrir la llauna al combinat de Montse Tomé, que ha alineat, com en la primera jornada, a quatre de les cinc representants catalanes convocades.

Molt superior Espanya des de bon principi. El guió del partit estava clar i no ha sigut diferent. Possessió constant per la selecció de Montse Tomé, assentada a camp contrari amb les onze futbolistes nigerianes col·locades en un bloc molt baix. Li ha costat més de l’esperat generar ocasions clares. N’ha tingut un parell al primer temps, a la recta final, en botes d’Aitana i Alèxia Putellas. La segona s’ha trobat amb una mà espectacular de Nnadozie. També ha amenaçat puntualment Nigèria al contracop, sobretot en una situació de mà a mà d’Ajibade que no ha definit bé.

Ha trobat el gol Espanya després del pas per vestidors. Ho ha fet Salma Paralluelo amb el genoll. Però el VAR ha acabat anul·lant el gol a la davantera del Barça per fora de joc. La mateixa Salma ha tingut l’1 a 0 pocs minuts més tard, en una rematada de cap. També havia tornat a perdonar la selecció africana. La recta final ha sigut un monòleg espanyol. Repetides ocasions molt clares per Paredes, Alèxia, Salma i Aitana que no han trobat premi.

Però el càntir s’ha acabat trencant de tant anar a la font. Quedaven cinc minuts per arribar als 90 i Alèxia ha desencallat el xoc amb una genialitat. Ha enviat una falta lateral escorada a la dreta a l’esquadra contrària de la porteria nigeriana. Golàs i tres punts molt importants per una de les grans favorites a penjar-se l’or. Cata Coll ha evitat l’empat en un mà a mà als darrers instants. Espanya suma sis punts i té peu i mig als quarts de final dels Jocs.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)