Més futbol

Sis catalans entre els campions d’Europa sub-19 amb Espanya

La selecció espanyola va vèncer a França en la final jugada a Belfast amb quatre futbolistes nascuts a Catalunya com a titulars

Sis catalans són campions d’Europa sub-19. La selecció espanyola va guanyar aquest diumenge el campionat europeu derrotant a França per 2 a 0 en la final jugada a Belfast, a Irlanda del Nord. Cristian Perea, Simo, Gerard Hernández, Iker Bravo, Pol Fortuny i Yanis Senhadji són els futbolistes nascuts a Catalunya que han format part de la convocatòria.

Quatre van ser titulars i van jugar els 90 minuts. Iker Bravo, davanter centre de Sant Cugat del Vallès, va fer un dels gols del partit i va ser designat millor jugador del torneig. Havia passat pel futbol base del Barça i, posteriorment, pel del Madrid. És jugador del Leverkusen, però ja ha fitxat per l’Udinese italià. També va ser titular i capità Gerard Hernández, migcampista de Sant Jaume dels Domenys que juga actualment al Vila-real, amb passat al Barça. Un altre dels capitans i indiscutibles de l’equip dirigit per José Lana és Simo. El de Terrassa juga actualment a Qatar després de debutar amb el primer equip de l’Espanyol.

Al lateral dret va ser titular Cristian Perea. Amb arrels colombianes, el lateral que juga a la base del Madrid és nascut a Lleida. Des de la banqueta va tenir minuts Yanis Senhadji, jugador nascut a Sant Feliu de Llobregat i format al Betis, des d’on acaba de ser cedit al Tenerife per jugar a Segona. Finalment, tot i que no va tenir minuts en la final, també ha tingut una participació destacada en el torneig Pol Fortuny, que juga al juvenil del Madrid i és nascut a Torredembarra.

El moment que viu el futbol espanyol és realment positiu. Més enllà dels dubtes que generi el nivell de la lliga nacional, la realitat és que en l’apartat de seleccions Espanya està entre els millors. A la victòria de l’absoluta a l’Eurocopa i a la passada Nations League s’hi suma el gran rendiment de les inferiors amb, entre d’altres, aquest europeu sub-19. I no es pot oblidar el brillant moment del futbol femení en la mateixa plana internacional.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)