Més futbol

Egipte castiga Espanya i li pispa la primera plaça de grup (1-2)

Els africans han donat la sorpresa aprofitant els errors d’una selecció espanyola que passa a quarts dels Jocs Olímpics com a segona i sembla que s’enfrontarà al Japó

Espanya passa als quarts de final dels Jocs Olímpics de París com a segona de grup. En tenia prou empatant davant Egipte per acabar líder, però han perdut per 1 a 2. D’aquesta manera, els de Santi Denia, que ha presentat un onze ple de canvis i menys habituals, jugaran molt possiblement davant la selecció japonesa.

L’onze ha sigut tan alternatiu que tan sols ha repetit titularitat Aimar Oroz. L’atacant d’Osasuna és l’únic futbolista que ha arrencat d’inici en els tres partits de la fase de grups. Tot i això, no ha arrencat gens malament Espanya. Domini clar, malgrat que amb poca profunditat i clarividència en el primer tram. Jon Pacheco ha tingut la primera ocasió clara en un servei de cantonada, però ha rematat malament. Dos catalans, Adrià Bernabé i Marc Pubill han tingut les dues següents. Sobretot clara la del lateral de l’Almeria, que ha estavellat la pilota al pal en un bon xut.

Molt menys ha necessitat Egipte per obrir la llauna. Després d’una gran aturada d’Iturbe, que ha passat per davant del porter de l’Espanyol Joan García, els africans han anotat un golàs cinc minuts abans del descans. Una molt bona transició ràpida l’ha finalitzada Ibrahim Adel amb un sensacional xut des de la mitja lluna.

Doble canvi de Santi Denia al descans. Sorprenent el de Pubill, que ha deixat el lloc a un Juanlu Sánchez que sembla li ha guanyat la partida de cara al que arriba. Ha entrat també el català Sergio Gómez, capità i peça clau. Ha continuat el domini espanyol, però el guió s’ha escrit igual que al primer temps. Dificultats per trobar ocasions clares i convertir, mentre que amb molt poc els egipcis han doblat la diferència.

Sobre l’hora de joc, un error clamorós de Jon Pacheco en un intent de passada enrere ha deixat a Adel mà a mà amb Tenas per transformar el seu doblet. Més canvis de Denia, Fermín i Barrios a la gespa. Poc després, Miranda ha ocupat el lloc del futbolista del Girona Miguel. La primera posició del grup quedava a dos gols. No tan sols ha resistit Egipte, sinó que ha perdonat el tercer després d’un nou regal. Una miraculosa doble aturada d’Iturbe l’ha impedit. Posteriorment, Camello s’ha topat amb el pal quan podia retallar distàncies. Ho ha acabat aconseguint Samu quan es complia el minut 90. Se n’han afegit 10, però insuficients.

Espanya s’ha endut una sorpresa en la darrera jornada de fase de grups i arribarà als quarts de final com a segona. No és un drama, però sí un avís important. Probablement, la selecció espanyola s’enfrontarà al Japó, actual campió asiàtic, en la següent ronda. Egipte es queda amb la primera plaça.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)