Més futbol

Intractables cap als quarts

Futbol femení. Les espanyoles guanyen amb un altre golàs d’Alèxia un Brasil minvat molts minuts per l’expulsió de Marta

Brasil 0 Espanya 2

BRASIL:Lorena; Adriana Maga, Antònia, Lauren, Tarciane, Tamires (Yasmim, 61’); Marta, Sampaio (Vitória, 61’), Yaya (Gabriela Nunes, 87’), Ludmila (Portilho, 55’); Kerolin (Jheniffer, 62’).ESPANYA:Cata Coll (Misa, 75’); Ona Batlle, Laia Codina, Laia Aleixandri, Olga Carmona; Patri Guijarro (Aitana, 59’), Tere, Jenni Hermoso (Alèxia, 59’); Athenea, Eva Navarro (Mariona, 46’) i Lucía (Salma Paralluelo, 46’).GOLS:0-1 (68’) Athenea. 0-2 (107’) Alèxia Putellas.ÀRBITRE:Espen Eskas.T.V.:a la visitant Marta.

Tres partits de fase de grups i tres victòries. La selecció espanyola femenina s’ha mostrat infal·lible fins ara i ha derrotat el Japó, Nigèria i, ahir, el Brasil. Ho va fer per 0 a 2, amb un gol d’Athenea i un altre golàs d’Alèxia Putellas, en la darrera jugada del partit.

La selecció sud-americana va començar bé el duel, disputant fins i tot la pilota a les de Montse Tomé. Tot i això, Espanya, que havia sortit sense Alèxia ni Aitana a l’onze, va anar de menys a més.

Més enllà d’una jugada que gairebé acaba amb gol en pròpia porteria de Laia Codina, les ocasions més clares del primer temps van ser per al combinat espanyol. S’arribava al descans sense gols, però la veterana i icònica Marta va cometre un error molt greu amb una entrada molt lletja que li va costar la vermella directa. Podria ser un final de Jocs Olímpics molt trist per a la llegenda brasilera.

Amb la superioritat, Espanya es va imposar en el segon temps, en un context de partit lleig i constantment interromput. Athenea va marcar el primer gol del partit en el minut 68 i Alèxia va sentenciar en el 107’, després de més d’un quart d’hora d’afegit. Va ser una altra obra d’art de la de Mollet del Vallès.

A tres partits de l’or olímpic

La selecció femenina afronta ara els quarts de final d’aquests Jocs Olímpics. Els jugarà dissabte a l’estadi de Lió a les 17 h contra XXX.

D’altra banda, la selecció masculina també està ja classificada per als quarts de final. En el seu cas, es va classificar com a segona de grup i s’enfrontarà divendres al Japó a les 17 h.

Ambdós conjunts figuren entre els clars favorits per penjar-se l’or i són a tan sols tres partits d’aconseguir-ho. I a només dos d’assegurar-se medalla.