Més futbol

ESPORTS

Mor l’exentrenador del Leicester Robert Shakespeare

Va ser el segon de Ranieri en l’històric títol de la Premier la temporada 2015-16

La Premier League i el futbol anglès estan de dol per la mort d’un dels seus entrenadors més estimats, Robert Shakespeare (Birmingham, 1963). Més conegut com a com a Shakey, només tenia 60 anys però no ha pogut superar la batalla contra un càncer que se li va detectar tot just fa uns mesos.

El seu nom està vinculat sobretot a un dels clubs històrics del país, el Leicester. Va ser l’assistent de Claudio Ranieri en una de les gestes més grans que es recorden del futbol modern, el títol de la Premier que l’equip va aixecar la temporada 2015-16 superant els grans gegants del campionat. Abans, amb tot, havia estat clau també en l’ascens de l’equip des de la tercera categoria del futbol anglès fins a la Premier.

Quan Ranieri va ser destituït el febrer del 2017 pels mals resultats, Shakespeare va tenir l’oportunitat de fer-se càrrec de l’equip com a primer entrenador. Va aconseguir eliminara el Sevilla en els vuitens de final de la Champions però en els quarts l’equip va caure contra l’Atlético. A la lliga l’equip es va salvar sense problemes (12è). Va renovar per tres temporades però en el curs següent va ser acomiadat, també per mals resultats.

El seu prestigi el va portar a ser l’entrenador ajudant de Sam Allardyce en l’únic partit que aquest va dirigir com a seleccionador anglès (2016). També va ser assistent en el Watford la temporada 2019-20 al costat del seu amic Nigel Pearson.

Com a jugador professional va jugar en un grapat d’equips. Va destacar sobretot en com a migcampista el West Bronwich Albion, en el qual va jugar 112 partits i va fer 12 gols en tres temporades (1990-1993).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)