Més futbol

Espanya reacciona a temps i es classifica per a les semifinals dels Jocs Olímpics

La selecció espanyola femenina de futbol s’ha classificat per a les semifinals dels Jocs Olímpics de París després de superar en la tanda de penals a Colòmbia, i lluitarà per una medalla. No ha estat una eliminatòria gens plàcida per a les de Montse Tomé, que han hagut de remuntar un 0-2 inicial, amb gols de Jenni Hermoso (79’) i Irene Paredes (97’) per forçar la pròrroga. En el temps extra, no han arribat més gols, i des dels onze metres cap de les jugadores del combinat estatal ha fallat. A més, Cata Coll ha aturat el primer llançament. Victòria èpica que valen unes semifinals.

Espanya, amb set blaugranes a l’onze titular, ha arrencat el duel molt ben plantada, i la primera ocasió no ha tardat a arribar. Salma Paralluelo ha estat la primera que ho ha intentat amb un xut des de dins l’àrea que ha refusat de manera providencial Katherine Tapia (8’). Colòmbia, però, no s’ha tancat i en la primera oportunitat que han disposat no han perdonat. En una transició molt ràpida, Mayra Ramírez ha superat Cata Coll, recuperada d’una petita fractura al nas, en un mà a mà per situar el 0 a 1 en el marcador (12’). Les de Montse Tomé continuaven assetjant la porteria rival, però faltava més contundència i claredat en els metres finals. En el minut 25, una centrada mil·limètrica de Mariona ha estat a punt d’aprofitar-la Aitana, que s’ha tornat a topar amb la portera colombiana. En els darrers instants de la primera part, Espanya ha continuat fidel al seu estil, dominant amb la pilota als peus, però el gol no ha arribat. Colòmbia s’estava mostrant molt rocosa, impedint que el combinat estatal pogués trobar els espais per dins necessaris per generar perill.

A la represa, bon inici de les espanyoles, que han sortit amb una marxa més. Quan tot just s’havia disputat un minut, Aitana ha buscat el gol de l’empat amb una rematada des del balcó de l’àrea que buscava el pal llarg. El xut, però, ha marxat lleugerament desviat. Quan semblava que les coses començaven a rutllar, nova patacada. Les colombianes han ampliat les distàncies amb un gol de Leicy Santos (52’), després d’un nou contraatac letal. La insistència de les espanyoles, malgrat que no estaven fines, finalment ha tingut la seva recompensa. Jenni Hermoso ha escurçat distàncies en el 78’, aprofitant un refús dins l’àrea. Abans, Cata Coll havia salvat el tercer de Colòmbia, amb un xut a boca de canó de Mayra Ramírez. En el temps afegit, Irene Paredes, amb un golàs després d’una gran assistència de Salma Paralluelo, ha enviat l’eliminatòria a la pròrroga (97’).

En el temps extra, la selecció que s’ha mostrat més debilitada ha estat la colombiana. Les espanyoles han portat la batuta en tot moment, però la pilota no ha entrat al fons de la xarxa i tot s’ha decidit en la tanda de penals. Des dels onze metres, Espanya ha estat més encertada. Cata Coll ha aturat el primer llançament, i els gols de Mariona, Eva Navarro, Salma Paralluelo i Aitana han donat el bitllet per a les semifinals, on jugaran contra França o Brasil, que s’enfronten aquesta nit (21h).