Més futbol

Fermín lidera la remuntada davant el Marroc per portar Espanya a la final (1-2)

La selecció passa a la final dels Jocs Olímpics amb gol i assistència del futbolista del Barça, que té a tocar l’oportunitat de guanyar l’Eurocopa i una medalla d’or en un mateix estiu

Espanya jugarà la final dels Jocs Olímpics després de remuntar i superar al Marroc en les semifinals (1-2). S’han avançat des dels onze metres els marroquís, però la selecció espanyola ha aixecat el partit liderada, de nou, per un Fermín López que ha tornat a veure porteria i a ser el millor jugador del partit. Els europeus s’asseguren medalla olímpica i jugaran la final divendres.

Ha arrencat força millor el conjunt africà. Idees més clares i un punt més d’agressivitat d’un combinat on ha brillat, entre d’altres, Ilias Akomach, nascut a Els Hostalets de Pierola. Espanya no aconseguia tenir trams llargs de pilota ni establir-se a camp contrari. El partit s’ha aturat per una causa curiosa, la lesió de l’àrbitre principal. Un xoc accidental amb Marc Pubill ha acabat obligant-lo a retirar-se del camp i posar a dirigir l’enfrontament al quart àrbitre. L’aturada ha fet créixer a la selecció de Santi Denia i han arribat les primeres oportunitats. Les ha tingut Fermín amb dos xuts exteriors, obligant a una gran aturada al porter marroquí en el primer.

Poc després Barrios ha comès un error de càlcul a l’interior de l’àrea que ha acabat en penal després de la revisió del VAR. Rahimi l’ha convertit i l’ha celebrat a la cara d’Arnau Tenas després d’encarar-se abans del llançament. Es complicava el panorama, però Espanya tenia el mirall en la selecció femenina, que dos dies abans havia remuntat un 2 a 0 en contra davant Colòmbia per acabar passant.

Baena s’ha topat amb el pal just abans del descans. L’argument del xut exterior estava sent la principal amenaça espanyola. Els de Denia han millorat al segon temps, tenint força més controlat als marroquins. Ho ha intentat també Barrios des de lluny abans que aparegués l’heroi d’Espanya en el que va de Jocs Olímpics. Fermín ha trobat una pilota morta a l’àrea, ha superat un rival amb molta qualitat i ha definit amb la cama esquerra per posar l’empat. Quart gol de l’andalús en cinc partits de competició.

No n’ha tingut prou amb el gol el jugador del Barça. Cinc minuts abans del 90’ ha assistit a Juanlu Sánchez a l’interior de l’àrea perquè el lateral del Sevilla anotés el segon i definitiu amb un xut ajustat. Ha resistit el combinat espanyol les empentes dels africans per classificar-se per la final i assegurar-se la medalla olímpica. S’enfrontaran divendres a partir de les 18h al guanyador del França - Egipte.