Més futbol

Set catalans toquen el cel

Futbol. Jocs Olímpics. Espanya venç França en una final esbojarrada (3-5) i obté l’or amb la presència destacada de set futbolistes nascuts a Catalunya

França 3 Espanya 5

FRANÇA:Restes, Sildillia (Cherki, 111’), Badé, Lukeba, Truffert (Locko, 91’), Koné (Magassa, 106’), Millot (Doué, 78’), Olise, Chotard (Akliouche, 52’), Mateta, Lacazzette (Kalimuendo, 52’).ESPANYA:Tenas, Pubill (Juanlu Sánchez, 73’), Eric Garcia, Cubarsí, Miranda (Miguel, 98’), Barrios, Baena (Turrientes, 83’), Fermín (Bernabé, 73’), Oroz (Pacheco, 88’), Sergio Gómez, Abel Ruiz (Camello, 83’).GOLS:1-0 (11’) Millot. 1-1 (18’) Fermín. 1-2 (25’) Fermín. 1-3 (28’) Baena. 2-3 (79’) Akliouche. 3-3 (90+3’) Mateta (p). 3-4 (100’) Camello. 3-5 (120+1’) Camello.ÀRBITRE:Ramon Abatti.TG.:Als francesos Koné i Badé, i als espanyols Bernabé, Baena, Miranda, Pacheco i Camello.PÚBLIC:48.000 espectadors al Parc dels Prínceps de París.

Espanya es va imposar ahir en la pròrroga contra França en una final esbojarrada al Parc dels Prínceps (3-5), amb la presència destacada de set catalans, i va obtenir la medalla d’or en els Jocs Olímpics de París 2024, repetint l’èxit de Barcelona 1992. Fermín, per partida doble, i Baena van capgirar el resultat (1-3), però els locals van ser superiors durant la segona part i van forçar el temps extra (3-3). Finalment, un doblet de Camello va assegurar l’or per a la selecció de Santi Denia.

Els amfitrions van dominar els minuts inicials, mentre que el combinat estatal, sense fluïdesa en la sortida de la pilota, es trobava incòmode sobre la gespa, i l’equip dirigit per Thierry Henry ho va aprofitar. Millot es va beneficiar d’un mal rebuig defensiu de Baena i va provar un xut amb l’interior de la bota que Tenas es va empassar (1-0, 11’). No obstant això, Espanya es va refer, i Fermín, que va protagonitzar una altra actuació estel·lar, va definir amb un xut ras i ajustat al pal després de rebre una passada de Baena (1-1, 18’).

A partir d’aquí, els francesos es van desfer i els espanyols van treure rèdit de l’efectivitat de cara a porteria. Abans de la mitja hora, Abel Ruiz va rematar una centrada de Miranda que Restes va aturar a boca de canó, però Fermín, murri, va estar perfectament situat per recollir el refús i capgirar el resultat (1-2, 25’). França continuava grogui, i quan encara no havia digerit el segon, Baena va estabornir els locals amb una brillant execució d’una falta directa (1-3, 28’). Abans del descans, Tenas es va reivindicar després del seu error en l’1-0 evitant el 2-3 amb una mà providencial que va enviar a córner la rematada de cap de Mateta (45+2’).

Al principi de la segona part, els francesos també van estar a punt d’escurçar la distància, però la rematada de cap de Koné es va estavellar al travesser (57’). El migcampista ho va intentar minuts després amb un xut des de dins l’àrea, però Tenas va respondre amb una bona mà (72’). Finalment, la insistència va tenir premi i Akliouche hi va posar emoció en una acció a pilota aturada (2-3, 79’). I quan semblava que Espanya acabaria aguantant després de patir durant tot el segon temps, Turrientes va cometre un penal sobre Kalimuendo per una agafada i Mateta va forçar la pròrroga des dels onze metres (3-3, 90+3’).

Els espanyols van arribar fosos al temps extra, però els canvis els van donar aire. El 3-4 va néixer d’una combinació entre dos dels futbolistes que van entrar al camp, el barceloní Adrià Bernabé, que va filtrar una gran assistència, i Camello, que va definir d’allò més bé (100’). En el temps afegit, l’atacant del Rayo Vallecano, el gran heroi de la final, va segellar l’or en una transició culminada una vegada més amb una gran definició (3-5, 120+1’).

ELS CATALANS

El doblet de Sergio Camello en la pròrroga va decantar la final a París
7
Presència destacada.
Tenas, Pubill, Eric, Cubarsí, Sergio, Bernabé i Joan.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)