1a divisió FEF

Toca tornar a començar

1a FEF. El Nàstic i el Barça Atlètic, després de perdre l’ascens en la final del ‘play-off’ fa dos mesos, comencen aquest cap de setmana una nova temporada a la tercera categoria com a únics catalans

La 1a FEF aixeca el teló demà amb tan sols dos representants catalans: el Nàstic de Tarragona i el Barça Atlètic. Ambdós equips tornen a començar a la categoria de bronze després de veure com, fa tot just dos mesos, es quedaven a les portes de l’ascens a la segona divisió després de perdre la final del play-off.

Els tarragonins van caure de forma traumàtica davant el Màlaga. Van encaixar un gol en la darrera jugada després d’haver remuntat l’eliminatòria amb un futbolista menys. Va ser un cop molt dur que va precedir un estiu mogut en el club de la Costa Daurada, amb un canvi a la presidència inclòs. Tot i això, el projecte del Nàstic no ha canviat gaire respecte al de la temporada passada. Diversos equips de la categoria estan per davant en pressupost des de fa un parell d’estius, però els grana continuen sent una entitat capdavantera que vol aspirar a tornar al futbol professional.

La plantilla ha perdut peces importants. Els centrals titulars, clau per explicar el brillant rendiment defensiu de la passada temporada, no han renovat. Leal i Gorka Pérez han estat les apostes per suplir-los. Álex López ha estat un dels darrers fitxatges, ha de ser important al centre del camp. A dalt no hi serà Alan Godoy, jugador cedit per l’Alavés que va ser clau amb els seus gols al tram final. Antoñín Cortés és l’encarregat d’ocupar el seu lloc. A més, resten alguns dies de mercat i el Nàstic encara ha d’anunciar algunes baixes i algunes incorporacions. Com a mínim, un davanter.

L’equip, amb Dani Vidal i el seu cos tècnic al capdavant, encetarà demà la lliga al Nou Estadi davant l’Ourense (20 h). En principi, ho farà a porta tancada per les sancions imposades pels fets que van passar en el darrer partit de promoció. Tot i això, el club espera encara la resolució del TAD sobre aquestes.

D’altra banda, diumenge començarà el Barça Atlètic. També ho farà a casa (20 h), davant el Real Unión d’Irun. El filial blaugrana també ha patit canvis importants després de no aconseguir l’ascens davant el Còrdova. Rafa Márquez havia renovat, però finalment el mexicà se n’ha anat i serà qui era el seu ajudant, Albert Sánchez, qui dirigirà l’equip aquesta temporada. La plantilla perd efectius importants com Guiu, Pelayo, Faye, Pocho i el mateix Casadó. Tot i això, el juvenil blaugrana és una font de talent innegable i han arribat futbolistes diferencials en atac com Dacosta i Ureña.

El Nàstic i el Barça Atlètic han anat de menys a més en les seves respectives pretemporades. Han acabat amb bones sensacions i esperen començar el curs amb bon peu per tornar a ser candidats a pujar al futbol professional. Serà, com cada any, un grup i una categoria molt complicats i igualats. Ningú regala absolutament res i és un camí molt llarg. Toca tornar a començar.

NOVA OPORTUNITAT

El Nàstic i el Barça Atlètic volen estar a prop de pujar de nou a la segona divisió

PREPARACIÓ

Ambdós equips han acabat la pretemporada amb bones sensacions
Barça Atlètic
Nàstic de Tarragona
Arenteiro
Barakaldo
Bilbao Athletic
Lugo
Celta Fortuna
Cultural Leonesa
Andorra
Gimnástica Segoviana
Osasuna Promesas
Ourense
Ponferradina
Real Sociedad B
Real Unión Irun
Amorebieta
Tarazona
Sestao River
Unionistas
Zamora

2 CATALANS MENYS

El Cornellà i el Sabadell van perdre la categoria l’any passat
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)