1a divisió FEF

El Barça Atlètic s’estrena amb un empat contra el Real Unión (1-1)

El Barça Atlètic ha arrencat la temporada amb un empat (1-1) contra el Real Unión. Unai Hernández havia avançat als culers en el minut 81, però en el temps afegit San Bartolomé ha situat les taules en el marcador (90+2’). Un duel en què ha estat l’estrena d’Albert Sánchez a la banqueta, després que agafés el relleu de Rafa Márquez. L’altre gran protagonista de la nit ha estat el porter Kochen, que amb nombroses intervencions de molt mèrit ha estat un dels artífexs perquè aquest partit no acabés amb derrota. Hansi Flick i Marcus Sorg han vist el matx des de les graderies de l’estadi Johan Cruyff.

Els primers minuts del duel han estat de tempteig. Tots dos conjunts s’han repartit la possessió, però no aconseguien inquietar la porteria rival. Ara bé, en la primera arribada l’equip basc ha estat molt a prop d’obrir la llauna. En el minut 7, Kochen s’ha lluït amb un gran exercici de reflexos per refusar una doble oportunitat. Koldo primer, i després Vidorreta, han tingut el gol a les seves botes, però a boca de canó s’han topat amb el porter nord-americà. Doble intervenció de molt mèrit. Aquesta jugada ha endollat a l’equip orientat per Mikel Llorente, que a poc a poc s’ha anat sentint més còmode sobre el terreny de joc. Per la seva banda, al Barça li costava superar la primera línia de pressió que establia el rival. Els bascos han continuat assetjant als blaugrana, però Kochen sota pals mostrava les seves credencials. La primera ocasió dels d’Albert Sánchez no ha arribat fins passada la mitja hora de joc, amb una rematada potent de Dacosta que ha refusat Charly. En el rebuig, Ureña també ha estat a punt de marcar en el seu debut. En els últims compassos de la primera part, el filial culer ha fet un pas endavant, però no ha estat suficient. Taules al marcador en uns primers 45 minuts més aviat grisos de tots dos equips.

La segona meitat ha començat amb males notícies per al Barça, que ha vist com Dacosta es lesionava quan intentava sortir amb velocitat. En el seu lloc, ha entrat Noah Darvich. Malgrat aquest contratemps, el filial blaugrana ha sortit més actiu i insistent, a la recerca del gol. En el 52’, Landry ha buscat sorprendre amb un xut llunyà després d’una gran jugada d’Unai. Més clara, però, ha estat la que ha tingut el Real Unión poc després, amb un xut a la fusta de San Bartolomé. Kochen ha tornat a fer-se gran sota pals en el 72’, traient una mà miraculosa en un xut de San Bartolomé. Els visitants han perdonat, i el Barça ho ha aprofitat. Unai Hernández ha estat el més llest de la classe en una jugada amb múltiples rebots dins l’àrea. Xut creuat per inaugurar el marcador (81’). Quan semblava que la victòria ja era al sac, ha arribat el gerro d’aigua freda. En el temps afegit, San Bartolomé ha aprofitat un desajust defensiu per situar l’empat definitiu. Taules en el primer partit de lliga a 1a FEF.