Més futbol

esports

Mor un històric del Nàstic, l’exjugador i entrenador José Luis Guerra

Des de la banqueta va portar l’equip a la 2a B la temporada 1990-91

L’exjugador i entrenador del Nàstic José Luis Guerra i Rumayor (Madrid, 1945) ha mort aquest dimarts als 78 anys a Salou, on tenia el seu domicili, segons ha confirmat el club tarragoní, que ha enviat el condol als seus familiars.

Va ser jugador del Nàstic dues temporades (1973-75) a la 2a divisió però va deixar petjada sobretot com a responsable tècnic del primer equip. En total va dirigir 54 partits, 15 en la temporada 1985-86; un en la 1987-88, i 38 entre el 1990 i el 1992. Va assolir l’ascens a la 2a B el 1991.

Com a futbolista abans d’arribar a Tarragona va jugar en equips com la Segoviana, el Real Madrid C i el Real Ávila. S’havia format en les categories de base del Madrid i era un central expeditiu. Com els d’abans.

Va ser conegut també pel càstig de sis mesos d’inhabilitació que va rebre per impulsar una vaga amb els seus companys del Manresa a la 2a divisió B la temporada 1975-76 per reclamar els deutes que tenia el club amb els jugadors.

A Catalunya també va jugar en el Lleida, el Torredembarra i la Cava abans d’iniciar una llarga trajectòria com entrenador. Abans d’arribar al Nàstic el seu primer repte va ser el del CF Reus. Va passar també per les banquetes del Roda de Barà, el Tremp i el Vilafranca, la Pobla Mafumet i el Tortosa. Es va retirar en el Vila-seca.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)