1a divisió FEF

El Nàstic empata contra el Sestao River i continua encallat a Tarragona (1-1)

Per segona jornada consecutiva, el conjunt grana no passa de l’empat al Nou Estadi Costa Daurada després d’avançar-se amb un gol de Gorostidi (65’) i veure com Etxaniz iguala les forces només cinc minuts després (70’)

Com ja va passar la setmana passada contra l’Ourense (1-1), el Gimnàstic torna a empatar al Nou Estadi Costa Daurada, aquesta vegada davant el Sestao River (1-1), després d’avançar-se amb un gran gol de Gorostidi (65’) i veure com Etxaniz ha igualat les forces només cinc minuts més tard (70’).

La primera part ha estat dominada pels locals, que han provat de fer mal al conjunt basc pels carrils exteriors. Primer, amb una acció de Joan Oriol en què el lateral de Cambrils ha arribat fins a línia de fons abans de posar una centrada al segon pal que Gorostidi ha rematat i Iago Herrerín ha aturat (11’). I minuts més tard, qui ha posat la centrada ha estat Jaume Jardí, però el cop de cap de Pablo Fernández ha sortit per sobre del travesser (22’).

Abans de la mitja hora de joc, els tarragonins han gaudit d’una doble ocasió, però el porter visitant ha aturat el xut d’Antoñín i la posterior rematada de Jardí ha estat bloquejada per un defensor (26’). L’extrem reusenc ho ha tornat a provar més tard amb un cop de cap que ha impactat en l’exterior de la xarxa (37’). I prèviament al descans, Herrerín ha refusat amb els punys el xut de Gorostidi (43’) i ha frustrat novament Antoñín amb una altra estirada en el temps afegit (45+1’).

A la represa, els biscaïns, que han fet una passa endavant i han trepitjat més camp contrari, han obligat Varo a intervenir per primera vegada amb una rematada lateral de Planas que el porter ha desviat a córner (49’), i després d’un cop de cap de Pablo Fernández que ha sortit fregant la creueta (54’), els nastiquers s’han avançat gràcies a un xut llunyà de Gorostidi que ha entrat per l’escaire (1-0, 65’). No obstant això, el Sestao ha reaccionat pràcticament de forma immediata, i en un servei de cantonada, Etxaniz ha aprofitat una centrada d’Asier Córdoba per empatar el duel (1-1, 70’).

En el tram final, els de Dani Vidal han tingut possessions llargues, mentre que els visitants han optat per plantar-se al darrere, ben organitzats, i buscar transicions ofensives. Dit i fet, una llarga conducció d’Aznar ha agafat la defensa grana desprevinguda, però Varo ha aturat el xut de Joseda amb una demostració de bons reflexos (86’). En l’última jugada de perill, Herrerín, que ha completat una actuació més que notable, ha evitat el gol d’Unai Dufur en la sortida d’un córner (95’).

D’aquesta manera, el Nàstic enllaça el segon empat com a local i deixa dubtes en un inici de lliga en què se li resisteix el triomf malgrat haver jugat les dues primeres jornades davant de la seva afició. Diumenge vinent (16h), els grana, que sumen dos punts de sis possibles, visiten l’Amorebieta, una sortida complicada, amb l’esperança d’esvair els dubtes i sumar la primera victòria.