1a divisió

Deco: “Hi ha hagut ofertes, però no volíem vendre jugadors importants”

Deu dies després de tancar-se el mercat de fitxatges, el Director de l’Àrea de Futbol del Barça, Deco, valora els primers mesos del nou projecte blaugrana, encapçalat per Hansi Flick. El portuguès ha jugat un paper clau aquest estiu, sent l’encarregat de dur a terme tots els moviments que hi ha hagut a la plantilla. Han sigut especialment sortides en un mercat molt limitat pel complicat context econòmic del Barça, que el fa tenir el fair-play esgotat.

En un fragment d’una entrevista a Barça One que es publicarà al complet pròximament, Deco ha lloat el nou entrenador del Barça, a qui defineix com “un home tranquil, una persona de futbol i treballador”. “És molt exigent i té molt clar què ha de fer ell, què ha de fer el jugador i què ha de fer la gent que treballa amb ell en el dia a dia”, afegeix el director esportiu blaugrana.

Sobre el mercat i la plantilla, Deco considera que s’ha aconseguit “trobar l’equilibri”. Ha destacat que ha sigut clau el nivell dels joves de La Masia: “La idea era que si aquests joves funcionaven, no ens caldria anar tant al mercat i només saber què ens faltaria”. L’exjugador reivindica la incorporació de Dani Olmo: “Crec que ens dona bastant equilibri al centre del camp, és un jugador diferent dels perfils de migcampistes que teníem i ens fa sumar en qualitat ofensiva”.

Pel que fa a sortides que no s’han produït, Deco confirma que hi ha hagut ofertes: “Hi ha hagut propostes per diversos jugadors nostres, però teníem clar que no volíem perdre peces importants”. Defensa que treballen per construir un equip aquests últims anys i, per tant, no poden permetre’s desfer-lo: “La idea és incrementar el nivell, no baixar-lo. Vendre un jugador important és baixar-lo i no volíem caure en la temptació de vendre.” Tot i això, el director esportiu accepta que “no va ser fàcil no vendre”, sent conscients que el fair-play estava al límit i que fer-ho podria haver permès fitxar més.

Deco ha posat molt en valor el treball que es fa al planter blaugrana des de fa temps: “Si no tens nivell és impossible jugar al Barça, l’aposta de treure jugadors de la base hi és sempre, però no surten per sortir, hi ha una feina darrere que s’està fent bé”. A més, el portuguès defensa que actualment “no s’està mirant a baix per necessitat, sinó pel nivell dels jugadors”, i apuntant que “és molt millor no haver d’anar al mercat perquè tens talent a casa”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)