1a divisió

Límit salarial: el Barça es recupera, l’Espanyol pateix i el Girona fa un salt històric

El límit salarial dels clubs catalans a Primera Divisió ha viscut canvis significatius de cara a la temporada 2023/2024. El Barça, l’Espanyol i el Girona afronten el curs amb escenaris diferents pel que fa al pressupost destinat a la plantilla, destacant l’increment substancial del Girona gràcies a la seva gran temporada anterior.

Més marge al Barça

El Barça recupera marge de maniobra El FC Barcelona, després d’un període marcat per les restriccions econòmiques, ha vist incrementat el seu límit salarial fins als 426 milions d’euros, una pujada notable respecte als 270 milions que tenia al setembre de 2023. Aquest augment permetrà al club tenir més marge per a reforçar la seva plantilla i gestionar millor les seves finances, després d’una sèrie de temporades complicades pel que fa al control financer imposat per LaLiga.

El límit salarial a l’Espanyol

L’Espanyol segueix ofegat pel límit salarial més baix D’altra banda, l’Espanyol afronta una situació preocupant. El seu límit salarial per aquest estiu és de només 8,7 milions d’euros, un milió menys que el curs passat a segona, el segon més baix de la competició, només superat pel Sevilla. Tot i ser un dels històrics del futbol espanyol, el club perico segueix excedit en les seves finances, una situació que els limita considerablement a l’hora de reforçar l’equip. Aquesta realitat contrasta amb les seves aspiracions de tornar a consolidar-se a la màxima categoria.

Xifres rècord a Girona

El Girona es catapulta amb un límit salarial rècord El Girona, en canvi, viu un moment d’expansió econòmica i esportiva. El seu límit salarial ha arribat als 94,5 milions d’euros, un increment de 42,5 milions respecte de l’any anterior. Això situa el club com el vuitè equip de la Lliga amb més pressupost per a la plantilla, un fet històric per als gironins, que han vist com la gran temporada passada els ha catapultat a un nou estatus dins del futbol espanyol. Aquest augment els permetrà afrontar amb garanties el repte de competir a Primera Divisió, amb ambicions creixents.

Aquestes variacions en els límits salarials reflecteixen les dinàmiques de cada club, amb el Barça buscant estabilitat financera, l’Espanyol lluitant contra la limitació dels recursos i el Girona consolidant el seu creixement al màxim nivell.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)