Més futbol

esports

Mor el granollerí Antoni Barnils, exjugador de l’Espanyol i internacional juvenil

Quan va deixar el futbol, va esdevenir un gran competició de pesca esportiva

L’exfutbolista Antoni Barnils i Viñas (Granollers, 1945) va morir ahir als 79 anys, segons va confirmar un dels seus antics clubs, l’RCD Espanyol. Amb 19 anys va fitxar pel club blanc-i-blau i va jugar-hi la temporada 1964-65 a la 1a divisió. Només va completar quatre partits de lliga i un de copa malgrat les expectatives que havia aixecat la seva incorporació. Venia de ser internacional juvenil i de disputar l’europeu del 1964 als Països Baixos.

Jugava de defensa central i es va formar a les categories de formació de l’EC Granollers. Va ser Kubala, en aquell moment l’entrenador de l’Espanyol, qui el va portar al club. Va debutar en un partit al camp del Betis amb victòria (0-1). En aquell equip destacaven la presència de Di Stefano, Carmelo Cedrún i els catalans Josep Maria Vall i Julià Riera. Les cròniques van parlar d’una actuació formidable i semblava que l’equip havia trobat un defensa titular per uns quants anys, però la poca regularitat de l’equip, que va ser onzè, no el va ajudar.

Posteriorment, amb tot, va ser cedit al Badalona, equip on sí va fer valer la seva jerarquia en defensa. Hi va jugar 28 partits. L’Espanyol va renunciar a recuperar-lo i va ser cedit al Mataró i el Calella i va completar la seva carrera en el futbol català en clubs com el Santboià i el Lloret, abans de tornar al Granollers i retirar-se la temporada 1972-73 a l’Ibèria de la zona franca.

Era cosí de Josep Canal i Viñas (1922-2006), futbolista dels anys quaranta que va jugar a l’Espanyol, el Real Madrid i el Barça, club on va ser determinant durant cinc temporades.

Barnils també va ser conegut, com recorda el mitjà somgranollers.cat, en l’àmbit de la pesca. Va ser president de la Societat Esportiva de Pescadors de Granollers des del 1970 fins al 1980. Va ser, a més, un dels millors pescadors catalans en la modalitat de simulació . Va ser sis vegades campió d’Espanya i va competir en nou campionats d’Europa i vuit del món. El 2017 va ser homenatjat a l’Ajuntament després de ser coronat campió del món de veterans.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)