Ligue 1

Esports

Mor Pierre Alonzo, pioner del centre de formació del PSG

Va ser segon entrenador de l’Athletic Club de Bilbao durant quatre temporades

L’exfutbolista i exentrenador francès, Pierre Alonzo, ha mort a l’edat de 84 anys. L’Athletic ha publicat un missatge de condol a les xarxes socials i ha recordat que com a mà dreta de Luis Fernández va dur el club al subcampionat de la lliga 1997-98. També han publicat missatges de condol el PSG i altres clubs per on va passar.

Va néixer el 1940 a Meknès (Marroc). Les seves primeres temporades com a professional les va viure a Algèria. Posteriorment, va traslladar-se a la Catalunya del Nord, on va jugar una temporada al Perpinyà FC. Seguidament va fitxar pel club francès Red Star, però els colors que més temps va defensar van ser els del Cannes, i sobretot el Rapid de Menton, on va estar 8 temporades. La seva posició al camp era la de migcampista defensiu. Després de penjar les botes l’any 1975 va emprendre una llarga carrera a les banquetes. Va entrenar un any a l’US Saint-Tropez i la temporada 1976/77, va entrar dins l’equip de tècnics del París Saint-Germain (PSG) per fer-se càrrec de l’acabat d’inaugurar centre de formació. El Club s’havia fundat el 1970 i tot just feia una temporada que jugava a la primera divisió francesa. Més endavant, dins l’entitat, va recórrer diferents departaments tècnics i durant l’any 1979 es va convertir en entrenador interí del primer equip.

El 1996 va anar a parar a la banqueta de l’Athletic Club de Bilbao com a segon entrenador de Luis Fernández. Hi va estar quatre temporades i va ajudar a dur l’equip a classificar-se per la Lliga de Campions i a quedar en segona posició a la lliga domèstica en la temporada 1997-98. El seu fill, Jérôme Alonzo va ser porter professional des de 1990 fins al 2010. Passant per clubs com el Saint-Étienne, l’Olympique de Marsella o el mateix PSG.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)