1a divisió

Un derbi madrileny caòtic

1a divisió. L’Atlético, que s’exposa a un tancament del Metropolitano, ha expulsat de manera definitiva l’ultra identificat pels incidents

El derbi madrileny entre l’Atlético i el Real Madrid de diumenge al vespre va estar marcat pel que va succeir a la graderia del Metropolitano. Una pluja d’objectes a la porteria defensada per Courtois després del gol dels blancs en el minut 64 va obligar l’àrbitre del duel, Mateo Busquets Ferrer, a posar en marxa el protocol per aquest tipus de casos i aturar durant una estona l’enfrontament. Tots els futbolistes se’n van anar al túnel de vestidors, i el matx no es va reprendre fins al cap de 17 minuts. Una situació que va ser precedida per la celebració del porter belga, provocant els ultres locals, amb la diana de Militão.

Després del duel, que va acabar amb empat a 1 pel gol de Correa en el minut 96, el tècnic matalasser, Cholo Simeone, va parlar d’aquests fets, carregant contra Courtois, que, recordem, té passat colchonero. “Segurament els protagonistes no ajudem. Provoquem i la gent s’enfada. No està bé la reacció de la gent, però els protagonistes tampoc podem celebrar un gol provocant els aficionats. Hem d’ajudar i entendre cada situació. No justifico els incidents, però nosaltres som els que provoquem aquestes situacions”, va dir el tècnic argentí. Unes declaracions que han portat cua. Fins i tot, va demanar una sanció per a Courtois. “Hem de sancionar qui ha llançat l’encenedor, però també qui ha provocat l’aficionat. A Courtois li va passar el mateix al Bernabéu quan era jugador de l’Atlético. Nosaltres no som les víctimes en el moment en què provoquem”, va afegir.

Aquest dimecres, el comitè de disciplina de la federació espanyola es reunirà per determinar quina sanció rep l’Atlético pel que va succeir al seu estadi. El conjunt matalasser s’exposa a un tancament total o parcial del Metropolitano. Mentrestant, el club blanc-i-vermell continua treballant conjuntament amb la policia per identificar tots els implicats. De moment, se n’ha identificat un, que serà expulsat de forma permanent. Són, però, identificacions força complicades perquè molts dels ultres anaven amb la cara tapada. En aquest sentit, l’Atlético, en un comunicat, va assegurar que prohibirà la utilització de qualsevol element que tingui per objectiu ocultar la identitat.

ACTUACIÓ

L’Atlético continua treballant en la identificació de la resta d’implicats en l’incident

EN ESPERA

En els propers dies se sabrà la decisió del comitè de competició
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)