Premier

El Manchester City s’imposa en una batalla legal que pot revolucionar l’economia futbolística

Un tribunal d’arbitratge ha donat la raó al City contra la Premier, obrint la porta a que els clubs puguin negociar patrocinis sense límits amb empreses dels seus propietaris

El Manchester City té un important front legal obert amb la justícia, acusat d’haver violat en 115 ocasions el fair-play financer de la lliga anglesa. Ara bé, acaba de guanyar-ne un altre a la Premier que pot acabar sent, fins i tot, més important.

Un tribunal d’arbitratge ha donat la raó al City contra la lliga en un cas sobre les normes comercials que regeixen els clubs. La Premier havia bloquejat, amb el suport de diversos clubs anglesos, dos acords de patrocini del City, una mesura que un panel independent va considerar il·legal.

La resolució indica que les normes anomenades APT (associated party transaction), destinades, a priori, a prevenir acorda comercials desproporcionats amb empreses vinculades a la propietat dels clubs, incompleixen el dret públic i a la competència. Aquesta decisió podria revolucionar el mercat futbolístic i les seves polítiques econòmiques, ja que obre la porta a que els clubs puguin negociar patrocinis sense límits amb empreses dels seus mateixos propietaris.

El Manchester City va presentar el mes de febrer una reclamació sobre més de 20 normes establertes per la Premier al voltant d’aquestes APT. Després de la resolució favorable al club, la Premier ha admès en un comunicat que “un petit nombre d’elements de la regulació no compleix, en la seva forma actual, amb els requisits de la competència i de dret públic”. Són exactament les relatives al control del valor dels acords de patrocini amb empreses vinculades als propietaris de clubs i la legalitat de préstecs per part d’accionistes. La mateixa Premier ha deixat ja clar que podran ser ràpidament modificades.

Aquestes normes la Premier les va aplicar el 2021, després que el Newcastle United fos comprat per un príncep de l’Aràbia Saudita, amb l’objectiu de regular l’entrada d’aquest tipus de propietat i la seva capacitat econòmica, que podria trencar l’estabilitat que busca la lliga. La resolució d’aquest judici pot canviar les fórmules, que clubs decideixin denunciar que han estat perjudicats i el tipus d’acords de patrocinis canviïn.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)