Més futbol

esports

Mor el llegendari migcampista escocès del Liverpool Peter Cormack

Va ser una de les figures en l’equip de Bill Shankly als anys setanta

El llegendari migcampista escocès del Liverpool FC Peter Cormack (1946) ha mort aquest divendres als 78 anys, segons ha confirmat el club anglès. Va ser un dels jugadors determinants en l’esquema del mític entrenador Bill Shankly als anys setanta. En la seva etapa en el club (1972-1976) va guanyar dues lligues, una copa de la UEFA i una copa. Va jugar un total de 125 partits i va fer 21 gols. En el primer títol europeu del club, la UEFA del 1973, va jugar tots els minuts en tots els partits. En la final els anglesos van tombar el Mönchengladbach (3-0).

Cormack va coincidir amb algunes dels jugadors més recordats a Anfield, com Ray Clemence, Kevin Keegan, John Toshack o Ian Callaghan. Una lesió al genoll va frenar la seva trajectòria en el club.

Cormack també va jugar en el Nottingham Forest i el Bristoy City abans de tornar al club on va debutar com a professional, l’Hibernan escocès. Com entrenador va dirigir clubs com el Partick, el Cowdenbeath i el Greenock Morton. També va ser seleccionador de Botswana durant un breu període de temps (1986-1987).

Va ser internacional amb Escòcia nou vegades entre el 1966 i el 1971. Va ser convocat per al mundial d’Alemanya el 1974 però no va jugar.

El passat 6 de setembre va morir Ron Yeats, un altre mític jugador escocès que va fer història en el Liverpool de Shankly. No va coincidir en la mateixa plantilla ja que Yeats va deixar el club anglès el 1971, un any abans de l’arribada del seu compatriota.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)