Més futbol

Les lligues europees denuncien la FIFA per la saturació als calendaris

Les lligues de futbol europees i la Federació Internacional d’Associacions de Futbolistes Professionals han denunciat avui la FIFA davant la Comissió Europea per abusar de la seva posició dominant al futbol comunitari a l’hora d’establir els calendaris de les diferents competicions. “La queixa explica com la imposició de decisions sobre el calendari internacional per part de la FIFA és un abús de posició dominant i que infringeix la legislació de la Unió Europea. La jurisprudència recent deixa clar que la FIFA ha d’exercir les seves funcions reguladores de manera transparent, objectiva, no discriminatòria i proporcionada per neutralitzar el conflicte d’interès”, han dit els demandants en un comunicat.

En una conferència de premsa a Brussel·les sota el nom “Protegint la salut dels futbolistes i salvaguardant la sostenibilitat de les lligues nacionals a Europa contra la conducta abusiva de la FIFA”, els representants de FIFPro Europe, de la LaLiga i de la Premier League, entre altres, van acusar la FIFA de no dialogar amb les lligues nacionals per organitzar els calendaris de les competicions internacionals. Javier Tebas, president de LaLiga, ha qüestionat que la FIFA i la UEFA “facin un ús adequat d’una posició que el TJUE ha reconegut com un monopoli” i ha assegurat que les dues institucions, “claus en el desenvolupament del futbol”, estan exercint un abús de posició dominant. “És sorprenent que, després de nou mesos de resolucions molt importants respecte a la governança del futbol a Europa, FIFA no hagi sentit o llegit el missatge que s’està llançant”, ha continuat Tebas. El president de la Lliga espanyola ha dit que ell “seu a taula” amb els sindicats del futbol a Espanya per pactar el calendari i que “el mateix ha de passar a l’àmbit mundial”, i ha lamentat que el futbol s’estigui regint amb “les mateixes normes que fa deu anys” quan, al seu parer, ja no és el mateix esport.

“Volem un procés transparent, volem acords i no només consultes, volem un calendari que sigui sostenible per als jugadors i les lligues domèstiques”, va resumir per la seva banda el director de relacions internacionals de la Premier League, Mathieu Moreuil. “No ens queden dies al calendari”, ha afegit el representant del futbol anglès, que va subratllar els riscos per a la salut dels jugadors que suposa la saturació de dates de trobades amb competicions com la Lliga de Nacions, el Mundial de Clubs amb una “ finestra ampliada” que afecta les competicions domèstiques, un Mundial amb més equips o més dates de fase de grups a la Lliga de Campions.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)