L’Olot no vol ser partícip dels sortejos que fa la FEF de posicions privilegiades
L’Olot ha anunciat a través dels seus canals que refusa qualsevol participació en el sorteig que es farà entre els equips no professionals que competeixen a la FEF que els obria la possibilitat d’anar convidats a veure la propera supercopa d’Espanya que es disputarà properament a l’Aràbia Saudita amb les despeses pagades. El club, després d’informar sobre la seva posició al president de la FEF ha fet públic el seu posicionament de refusar ser partícip de sortejos de posicions de privilegi –al país asiàtic hi haguessin hagut reunions de treball per escoltar les inquietuds dels clubs.
Des de fa temps, l’entitat garrotxina presidida per Joan Agustí s’ha mostrat inflexible davant la FEF i la FCF per tal de defensar els seus drets i els dels clubs catalans i nenes i nens que practiquen el futbol. Fins i tot, els olotins van participar i guanyar les eleccions per representar el futbol català a l’assemblea general de la FEF juntament amb el Nàstic de Tarragona.
El comunicat de la Unió Esportiva Olot acaba així:
“Ens mantenim en la voluntat, manifestada pública i privadament, de representar els clubs no professionals a l’Assemblea General de la RFEF per defensar un canvi de sistema organitzatiu de la Federació. Un canvi que eviti el clientelisme, que atorgui al futbol català més representativitat i que defensi la igualtat d’oportunitats de jugadores i jugadors catalans respecte la resta de comunitats per tal de promocionar el seu talent.
Des del club manifestem la nostra preocupació per decisions com aquesta que comporten:
- Una gestió econòmica ineficient amb molts recursos dedicats a uns pocs beneficiats.
- Generen desigualtat i fomenten el clientelisme que volem desterrar.
- Falta de transparència que posa en dubte el sotmetiment de decisions com aquesta al sistema de compliance, que evidentment no superaria.
- Un llenguatge equívoc que situa el futbol no professional com a màxim beneficiari de decisions que comporten la promoció de cultures i països amb una base social molt feble.
- Poca profunditat en l’anàlisi d’ingressos, despeses, superàvits i de la desmesurada tresoreria de la FEF on buscar recursos per millorar el futbol no professional.
Demanem reconsiderar aquest tipus de decisions i buscar alternatives alineades en els valors de l’esport i en la recerca de l’eficiència”