Més futbol

3a DIVISIÓ

Arrencada històrica de la Pobla

La Pobla de Mafumet fa el millor inici de temporada des que és a tercera divisió

Els poblencs són tercers quan l'any passat a hores d'ara eren en zona de descens

La Pobla de Mafumet està realitzant el millor tram inicial de lliga des que és a tercera divisió. Els homes de Kiko Ramírez estan sent una de les sensacions d'aquesta temporada i estan trencant tots els seus registres pel que fa a puntuació.

Els poblencs acumulen dinou punts en els primers onze partits, un registre molt superior al de les dues últimes temporades quan a hores d'ara acumulaven nou i set punts respectivament. La situació en la classificació també és ben diferent, ja que si ara es troben en zona de fase d'ascens (tercer lloc) els dos últims anys ocupaven places de descens (divuitena posició). L'única arrencada similar la trobem fa tres temporades (07/08), la del primer any a tercera divisió, quan en aquest punt de competició el filial grana acumulava setze punts –tres menys que ara– encara que en la classificació tampoc ocupava una posició tan privilegiada, ja que era vuitè.

Per a Ramírez no està sent una gran sorpresa, ja que des que es va fer càrrec de l'equip aquest estiu va avisar del potencial de la plantilla. «Crec en el col·lectiu i penso que aquest grup no té sostre», afirma amb contundència el tècnic. Per ell, una de les claus per explicar aquest bon inici ha estat «la competitivitat que hi ha dins del grup fruit de la qualitat dels jugadors». També destaca el bon treball que es fa en les sessions preparatòries: «L'equip sempre té ganes de treballar i s'entrena molt bé», i afegeix: «Tal com s'entrena juga i per això estem aconseguint bons resultats.»

Aquesta és la primera temporada de Kiko Ramírez com a tècnic de la Pobla i la progressió respecte als cursos anteriors és evident. «Aquest any tots ens ho hem intentat prendre més seriosament. Hem posat algunes normes al vestidor, com ara la puntualitat», explica. Pel que fa al treball sobre el terreny de joc en els partits, l'entrenador destaca quines són les principals virtuts: «L'arma d'aquest equip és córrer, pressionar i intentar fer circular molt la pilota, però sempre amb ordre i disciplina.» Sens dubte, aquest ordre del qual parla Ramírez ha ajudat que l'equip assoleixi una bona solidesa defensiva, una de les claus per explicar la metamorfosi d'aquesta temporada. En aquests primers onze partits els de Kiko Ramírez tan sols han encaixat nou gols, un registre molt millor que el dels tres anys precedents. La temporada passada la Pobla en va encaixar 21, mentre que la 08/09 i 07/08 en va rebre 17.

De tota manera el tècnic té molt clar quin és l'objectiu d'aquesta temporada: «Hem de ser realistes i primer de tot hem d'assolir la permanència, és la nostra filosofia dels últims anys. Si les coses van bé, més endavant potser ja ens plantejarem altres coses.» Tanmateix, a ningú se li escapa que amb aquests números i el bon paper que està fent l'equip a casa en els darrers partits, pensar en la lluita per l'ascens a final de temporada no és una utopia.

A LA JORNADA 11

2010/2011
3r amb 19 punts:
5 victòries, 4 empats i 2 derrotes
2009/2010
18è amb 9 punts:
3 victòries, cap empat i 8 derrotes
2008/2009
18è amb 7 punts:
1 victòria, 4 empats i 6 derrotes
2007/2008
8è amb 16 punts:
4 victòries, 4 empats i 3 derrotes
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)