Més futbol

El lideratge revelador de la Pobla

La primera posició de la Pobla de Mafumet en el grup cinquè de tercera confirma el bon treball dels últims anys en tot el futbol de base del Nàstic

Josep Mir
PRESIDENT DE LA POBLA
«Hem fet grans partits i a molts camps em diuen que la Pobla és el millor equip que ha passat per allà»
«No renunciem a res, però ara no toca somiar truites»
Kiko Ramírez
ENTRENADOR DE LA POBLA
«Com millor vagi l'equip, més jugadors sortiran»
«Ara s'estan recollint els fruits dels últims tres anys, amb la presència de molts juvenils que ja vaig tenir jo i alguns encara en edat juvenil, cosa que a tercera semblava inviable fa uns anys»
Josep Maria Nogués
DIRECTOR ESPORTIU DEL NÀSTIC
«El juvenil i la Pobla són la cuina de futurs jugadors del Nàstic i aquesta és la seva missió, formar jugadors, més enllà dels resultats»
Yago Aguilar
DIRECTOR FUTBOL BASE DEL NÀSTIC
«Fa anys que s'està fent una bona feina a la Pobla i enguany la vinculació entre el filial i el primer equip és més propera, cosa que fa que hi hagi encara més oportunitats de pujar al primer equip»
3
VICTÒRIES
seguides, contra el Palamós, al Masnou i contra el Gavà, han portat la Pobla al primer lloc.

El futbol de base del Nàstic està darrerament d'enhorabona. I de manera especial, el filial, la Pobla de Mafumet, que aquesta setmana ocupa el lideratge del grup cinquè de tercera per primera vegada en tota la seva història. A més, ja són tres els jugadors del filial que han debutat aquesta temporada amb el primer equip, Eloy Gila, Álvaro Rey i Jordi Roca, cosa que demostra la bona salut del planter grana.

Aquest estiu s'ha treballat amb l'objectiu de professionalitzar encara més la relació de la Pobla amb el Nàstic, però el treball ja ve de lluny. «Fa anys que s'està fent una bona feina a la Pobla i enguany la vinculació entre el filial i el primer equip és més propera, cosa que fa que hi hagi encara més oportunitats de pujar al primer equip», explica el director del futbol de base, Yago Aguilar. En la mateixa línia es mostra el director esportiu grana, Josep Maria Nogués, que confia que la presència en el primer equip de jugadors formats a casa vagi en augment en el futur: «Tenim dos equips de referència a la base, que són el juvenil i la Pobla i que són la cuina de futurs jugadors del Nàstic.» I és que Nogués, tot i que reconeix que el lideratge «és un premi al treball i la confirmació que el projecte que s'ha iniciat enguany és molt bo», té clar que la missió de la Pobla ha de ser la de «formar jugadors, més enllà dels resultats que aconsegueixi».

Kiko Ramírez, que aquest estiu va fer el salt de la banqueta del juvenil a la de la Pobla, té clar, però, que «com millor vagi l'equip, més jugadors sortiran». El tècnic, a més, destaca que «ara s'estan recollint els fruits dels últims tres anys», ja que recorda que en la plantilla de la Pobla hi ha fins a tretze jugadors que han estat a les seves ordres quan era l'entrenador del juvenil. De fet, n'hi ha quatre, Fran Carbia, Chechi, Aitor Casas i Alberto que encara estan en edat juvenil «i això fa uns anys semblava inviable a tercera divisió», comenta Ramírez. La Pobla amb prou feines supera els 20 anys pel que fa a la mitjana d'edat de la plantilla, que és una de les més competitives de la categoria, com demostra cada diumenge. Per això, el tècnic grana està convençut que els fruits encara seran més grans «en dos o tres anys», per la qual cosa aposta per la paciència. Ara, però, toca gaudir d'aquest lideratge. «És la fita més important que hem assolit després de l'ascens i a banda de guanyar, hem fet grans partits i a molts camps em diuen que som el millor equip que ha passat per allà», relata orgullós el president de l'entitat, Josep Mir, que no renuncia «a res» tot i que ara per ara, no vol «somiar truites».

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)