3a divisió FEF

3a DIVISIÓ

ASCÓ

El repte de Cabacés

El porter de l'Ascó, de 32 anys, debuta amb nota a tercera divisió després de mitja vida en el futbol regional

Josep Cabacés
PORTER DE L'ASCÓ
«A Palamós va ser un partit tranquil, però un partit tranquil a tercera exigeix estar sempre al 150%»
«El salt a tercera és un repte per saber si hi puc jugar i, a més, m'ho prenc com una experiència per aprendre'n, ja que crec que em queden anys de futbol»
«Ara el futbol no és per a mi un a més a més. Exigeix un esforç important»
«A Felip l'havia vist moltes vegades per la televisió i, de cop i volta, me'l trobo entrenant-se al meu costat»

El futbol dóna, de tant en tant, oportunitats inesperades. Josep Cabacés, nascut fa 32 anys a Ascó, va començar a jugar de porter en l'equip del seu poble als deu anys i, completada l'etapa formativa, va fer el salt al primer equip per jugar-hi a regional preferent. L'equip de la Ribera d'Ebre va baixar de categoria, però Josep Cabacés hi va continuar jugant. Durant aquests anys, el porter veia el futbol com una activitat més de la seva vida, molt allunyat de l'esport professional. Aquest estiu, però, les coses van canviar. La desaparició del Benavent va acabar portant a Ascó la plaça que l'equip del Segrià ocupava a tercera divisió, i a uns quants dels jugadors que la temporada passada militaven a l'Ascó, a primera regional, se'ls va plantejar un repte atractiu i exigent: fer el salt a tercera. Cabacés va afrontar l'oportunitat «amb molta il·lusió». Volia veure si, amb 32 anys i amb corda encara per estona, era capaç d'afrontar una temporada a tercera. Sabia, però, que l'exigència augmentaria. «Ara el futbol ja no pot ser un a més a més per a mi. Jugar a tercera exigeix un esforç, més dies d'entrenament...», explica Cabacés, que després de viure l'arrencada de la lliga a l'ombra de l'exporter del Barça B i del Nàstic Felip, va tenir l'oportunitat de debutar dimecres a Palamós a causa de la sanció del fins ara titular. L'estrena a tercera va ser immillorable i Cabacés va superar el repte: no va encaixar cap gol i l'Ascó va guanyar després tretze partits sense fer-ho. Cabacés va poder comprovar la gran diferència entre el futbol regional i la tercera divisió –«encara que el partit sigui tranquil, has d'estar molt atent i molt concentrat, perquè es juga a un altre ritme i qualsevol jugada pot ser gol», diu– però, per sobre de tot, va celebrar una victòria que espera que sigui l'inici de la reacció de l'Ascó. Felip tornarà a estar a punt per jugar diumenge contra el Masnou, un rival directe, i Cabacés admet que el més normal seria que el lleidatà tornés a l'onze, però manté «una petita esperança» de continuar jugant i allargar el seu repte.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)