1a divisió

PRIMERA DIVISIÓ

Operació Lluís Sitjar

El Mallorca té la idea de tornar al seu antic estadi el 2016

El president ja ha transmès la iniciativa als propietaris del camp

El Mallorca té un somni: tornar a jugar a l'antic estadi Lluís Sitjar i que coincideixi, a més, amb el seu centenari, d'aquí a cinc anys. El consell d'administració de l'entitat balear ha anunciat la seva intenció de dissenyar un projecte per tal de construir un nou estadi de futbol i alçar-lo als terrenys on es troba l'antic camp, actualment en runes, i que va acollir el primer equip mallorquinista entre els anys 1945 i 1999.

El Mallorca, que des de fa dotze anys juga a l'Iberostar Estadi, camp de propietat municipal, ja s'ha posat en contacte amb el president de l'associació de copropietaris del Lluís Sitjar, Joan Agulló, per tal d'iniciar els tràmits per intentar convertir aquesta idea i voluntat en l'inici d'un projecte.

El Lluís Sitjar, on es van jugar partits del primer equip del Mallorca fins al 1999, però que va ser la seu del filial vermell fins al 2007, es troba actualment en runes i ple de matolls, tant a les grades com a la zona on habitualment creixia la gespa. De fet, mesos enrere, s'hi va declarar un incendi i era un refugi habitual i perfecte per als sense sostre. Atès el degradat estat, les queixes des del Mallorca van anar creixent, amb l'estómac remogut per haver de veure un dia rere l'altre la lamentable imatge d'un dels seus símbols històrics. L'Ajuntament de Palma ja havia iniciat els tràmits per enderrocar l'estadi abandonat amb la idea de l'equip de govern municipal d'aprofitar el solar per edificar-hi equipaments esportius públics i una gran zona verda.

El president del Mallorca, però, Jaume Cladera, té la intenció d'aturar aquesta idea i ja ha anunciat a Joan Agulló per via d'una nota la seva nova iniciativa. «El consell d'administració del Mallorca ha decidit elaborar un projecte que possibiliti el retorn del club al Lluís Sitjar, com un dels seus objectius del programa del centenari a complir l'any 2016», subscriu la carta informativa. L'entitat mallorquinista assegura també que se sent «capaç de remoure els obstacles de qualsevol ordre que actualment impedeixen fer realitat l'anhel comú dels mallorquinistes.» Des d'ahir, per tant, sembla que comença el compte enrere del Mallorca per tornar a la seva antiga casa.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)