Girona

El Girona agafa velocitat

Els d'Agné es desfan del Numància i encadenen dues victòries per primer cop

Despotovic, en ratxa, va obrir la llauna (28') i Chechu va liquidar el partit (90')

Dominats a partir de l'1-0, als gironins els va faltar més precisió quan van tenir espais

Nova mostra de complicitat entre l'equip i l'afició, en bona sintonia

EL TRIOMF LA PORTERIA A ZERO
Després de sis partits encaixant gols, l'equip va acabar immaculat al darrere. Dins la generositat global en l'esforç, Jose i Tébar van destacar.
EL DESCONTROL PARTIT MASSA OBERT
Amb l'1-0, el Numància va posar la por al cos a Montilivi en alguns contraatacs que el Girona no havia de concedir.

La temperatura, que anit a Montilivi va caure en picat, no va evitar que els aficionats del Girona abandonessin l'estadi amb un somriure d'orella a orella i amb la sensació que aquest equip encara els ha de donar unes quantes alegries més. El 2-0 contra el Numància va revalorar encara més l'1-2 del Miniestadi i el conjunt de Raül Agné, amb sis punts seguits al sarró, està ara en fase d'acceleració. Hauria pogut agafar velocitat de creuer si el futbol no hagués estat tan injust amb ell a Xerez i contra el Cartagena, però també té mèrit no haver caigut en el desànim després de rebre aquelles garrotades psicològiques que fa quinze dies van deixar l'equip només un punt per sobre de les brases.

Amb un esquema diferent, molts jugadors de perfil ofensiu al camp i un rival en estat de gràcia a fora (el Numància havia saldat les dues últimes sortides amb un 4-5 a Valladolid i un 0-4 a Ponferrada), el Girona s'ho va prendre al començament amb una certa calma. També l'equip de Sòria, que va començar amb les peces canviades de lloc (Cedric a la dreta i Barkero a l'esquerra). Xuts llunyans o amb poc angle van ser els únics intents en 25 minuts fàcilment oblidables. Manaven les defenses i els riscos eren mínims i sempre controlats. Fins que el Girona va treure petroli d'un córner absurd –Eduardo, ben pressionat per Peragón, la va vessar en el rebuig– que Despotovic va convertir en l'1-0 després que el Girona l'hagués tret en curt i hagués fet circular la pilota per les botes de Jandro i de Chechu.

Però una vegada més, al Girona li va costar jugar amb el resultat a favor. Cedric i Barkero van canviar de banda i el Numància va alçar la veu. El descans va ser una gran notícia per als locals, que el demanaven a crits, però la mitja part no va servir per ordenar prou bé les idees i els patiments es van acabar accentuant.

L'esforç col·lectiu.

Amb només Tébar davant de la defensa, el madrileny va necessitar la solidaritat defensiva de Chechu i Moha, ahir més interiors que no pas extrems. El dibuix de l'equip, la dinàmica del partit i l'activació dels extrems visitants també van desaconsellar les excursions dels laterals, que es van afegir a l'atac amb comptagotes i algunes vegades els va sobrar alegria. Jose va estar excel·lent en el marcatge a Cedric, però el rapidíssim punta va tenir dues o tres situacions al contraatac que el Girona no havia de permetre de cap de les maneres.

El risc que lògicament va anar prenent el Numància va tenir la traducció al camp en espais que el Girona no va aprofitar fins al minut 90. Com a mínim es va estalviar que el temps afegit se li fes etern després que Chechu culminés un contraatac de manual. El partit estava prou madur per haver-lo tancat abans, però Jandro, que el tenia en el punt que més li agradava, no va estar prou precís en la passada definitiva. El seu rol el va assumir Tébar, suprem ahir en la visió de joc i també en l'esforç.

GIRONA
2
NUMÀNCIA
0
GIRONA:
Santamaría, Jose, Serra, Tortolero, Migue, Tébar, Chechu, Moha (Borja Sánchez, 76'), Jandro, Peragón (Kiko Ratón, 87') i Despotovic (Ángel, 63').
NUMÀNCIA:
Eduardo, Flaño, Jaio, Pavón, Dani López (Òscar López, 82'), Nagore, Dimas (Del Pino, 63'), Garmendia, Barkero, Cedric i Íñigo Vélez (Gerard, 76').
GOLS:
1-0 (29') Despotovic. 2-0 (90') Chechu.
ÀRBITRE:
Bernabé García (col·legi murcià).
T.G.:
Tébar, Jose, Kiko Ratón, del Girona, Dimas, Dani López, Gerard, Jaio, del Numància.
PÚBLIC:
7.432 espectadors a Montilivi.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)