Nàstic

Oportunitats que van passant al Nou Estadi

El Nàstic sempre ha fallat aquesta temporada quan ha afrontat un partit clau per fugir de baix

La plantilla és conscient que diumenge contra el Salamanca no es pot repetir la història

Antoni Lluís Adrover «Tuni»
MIGCAMPISTA DEL NÀSTIC
«Jugant a casa i contra un rival directe, l'objectiu ha de ser sumar els tres punts i tot el que no sigui sumar això no serà positiu»
«Tenim una altra oportunitat contra un equip que acumula nou derrotes seguides i el podem deixar molt tocat»
Xisco Campos
DEFENSA DEL NÀSTIC
«Per les connotacions que té i per com ve el Salamanca és un partit clau i si guanyem sortirem molt reforçats i farem un pas molt important»
«Ja hem deixat escapar algunes oportunitats a casa i volem treure'ns l'espina»

Una de les causes que expliquen per què el Nàstic ocupa posicions de descens a segona B des de la setena jornada és que sempre que ha afrontat un partit clau contra un rival directe en la lluita per la permanència ha fallat. Els grana tenen diumenge una altra bona oportunitat per començar a fugir de baix, ja que reben el Salamanca, que ara mateix marca els llocs de salvació amb només tres punts més i arribarà al Nou Estadi després de nou derrotes consecutives. A casa, però, el conjunt tarragoní no se'n surt i menys contra rivals directes, com així ho demostren diversos precedents.

En la tretzena jornada, encara amb Luis César a la banqueta, el Nàstic va rebre l'Osca, que tenia només un punt més, després de tres jornades sense perdre i amb la possibilitat més que real de sortir de la zona baixa en cas de victòria. El resultat, però, va ser el de gairebé sempre al Nou Estadi, un 0-0. Quasi un mes més tard, en l'últim partit de l'any, els grana, ja amb Joan Carles Oliva com a entrenador, van tornar a fallar a casa en un partit que havia de servir per oblidar el 6-1 de Granada. Aquell cop, contra el Recre, tampoc no es va passar del 0-0. Els casos més recents, però, i més dolorosos, són els dos darrers partits que ha jugat el Nàstic a casa, contra el Ponferradina i Las Palmas, dos rivals en hores baixes i teòricament assequibles, i més després d'haver guanyat el Valladolid i l'Albacete de manera consecutiva. En els dos partits, però, els grana no van tornar a passar d'un empat sense gols, i van deixar passar així una oportunitat més d'abandonar els llocs de descens.

La plantilla és conscient que si es vol salvar no pot deixar escapar més oportunitats d'escurçar distàncies contra un rival directe, i menys a casa, i amb aquesta consigna afronta el duel de diumenge. «Sabem de la importància del partit, ja que per les connotacions que té i per com ve el Salamanca, és un matx clau i si aconseguim els tres punts, sortiríem molt reforçats i seria un pas molt important», va assegurar ahir Xisco Campos, que va recordar que l'equip «ja ha deixat passar algunes oportunitats com aquesta a casa i vol treure's aquesta espina». En la mateixa línia, es va mostrar un dels fitxatges arribats en aquest mercat d'hivern, Tuni: «Som conscients que jugant a casa i contra un rival directe, l'objectiu ha de ser sumar els tres punts i tot el que no sigui això no és positiu.»

ELS PRECEDENTS

J13 Nàstic-Osca 0-0
Després de guanyar a Tenerife i empatar amb l'Elx, el Nàstic (20è, 10 punts) rebia l'Osca (19è, 11 punts) a només un punt dels llocs de salvació.
J17 Nàstic-Recre 0-0
El Nàstic (22è, 12 punts) havia de refer-se després del 6-1 a Granada per acostar-se als llocs de salvació, a 5 punts, contra el Recre (15è, 18 punts).
J21 Nàstic-Ponf. 0-0
Després d'encadenar dos triomfs per primer cop, el Nàstic (20è, 19 punts) rebia el Ponferradina (21è, 17 punts i 8 partits sense guanyar) amb els llocs de salvació a només 3 punts.
J22 Nàstic-L.Palmas 0-0
En el segon partit seguit a casa, el Nàstic (20è, 20 punts) rebia Las Palmas (18è, 23 punts), que era l'equip més golejat de la categoria.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes

No sóc subscriptor

Tarifa digital d’El Punt Avui i L’Esportiu

Per
només
48

per un any

Ja sóc subscriptor

Per gaudir dels avantatges has d'activar la teva subscripció facilitant-nos el número de contracte i el NIF o DNI de la subscripció.

Activa la subscripció