2a divisió A

2a DIVISIÓ A. GIRONA

El Girona busca camps

Vol alternatives a Torres de Palau en espera de la ciutat esportiva

Hi farà jugar el juvenil i el futur filial, la prioritat de l'àrea esportiva

Xavi Julià
DIRECTOR GENERAL ESPORTIU DEL GIRONA
«Mentre no tinguem ciutat esportiva, que s'ha de plantejar amb més tranquil·litat, ens estem movent per disposar d'altres camps que té ja la ciutat»
«El juvenil ha de jugar en un camp més gran. I l'estadi de Montilivi no podria aguantar tants partits»
«Tenir un filial és el més important. Un equip com el Girona n'ha de tenir. La nostra idea és que sigui un equip depenent, que sigui nostre i jugui aquí, encara que el primer any no es pogués dir Girona B»

L'àrea esportiva del Girona té en la creació d'una ciutat esportiva un dels pilars del seu projecte de futur. Veure-la feta realitat, però, és inassumible a curt termini. Conscients que no hi podran comptar aviat, els màxims responsables tècnics han començat a fer moviments per poder utilitzar més camps. La idea és disposar de terrenys més grossos que el de Torres de Palau. El camp principal d'aquelles instal·lacions té unes dimensions massa reduïdes tant per a l'equip de divisió d'honor juvenil com per al futur filial, la prioritat de la direcció esportiva amb vista a la temporada que ve.

«Hem de tenir un camp amb bones dimensions, per al divisió d'honor i per al filial. Per a mi és molt important. El futur del Girona no depèn només del primer equip», va exposar ahir Xavi Julià. El director esportiu confia que podran utilitzar altres camps «sense perjudicar els equips que hi juguen». Ha mantingut algun contacte, per exemple, amb el Sant Ponç, que té un camp de gespa artificial on juga el Girona femení.

Pendent de saber amb exactitud amb quin pressupost comptarà, l'àrea esportiva ha rebut el vistiplau del consell d'administració per «tirar endavant» punts clau del projecte que li va presentar, segons Julià. I tenir un equip filial és fonamental. «Com a mínim hauria de ser de primera catalana, però això no ho sabrem fins que s'acabin les lligues», va dir Julià, que prefereix tenir un equip depenent –com ara el Barça, l'Espanyol i el Vila-real– que acords de filiació amb altres clubs, tot i que el procés podria començar amb una fórmula intermèdia.

Les renovacions.

Amb la tranquil·litat de veure l'equip en el seu millor moment, la direcció esportiva comença a planificar la temporada que ve. «Estem començant a organitzar el tipus de plantilla que quedarà i quines renovacions hem d'afrontar primer», va dir Julià. «La nostra intenció és oferir als més veterans contractes d'un any, o d'un més per rendiment, i als més joves, de dos o tres. És la nostra política.» De Jandro, va explicar que li havia comunicat al desembre a l'asturià que, si continuava així, «entre febrer i març» li oferirien la renovació. Sense ser més explícit, ahir va dir: «Ens ho començarem a plantejar. I com ell, altres. No mirarem carnets d'identitat.»

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)