Nàstic

Frenada en sec del Nàstic (1-2)

El Nàstic perd a casa contra el Celta, que va demostrar per què ocupa el primer lloc

Els gallecs, molt superiors, ja vencien 0-2 en el minut 55 amb dos gols al contraatac

Powel va escurçar diferències en el 70, però la reacció no va ser suficient

Amb aquesta derrota, els d'Oliva tornen a ocupar llocs de descens

EL MILLOR
La reacció.
Quan la derrota semblava un fet, amb el 0-2, els grana van reaccionar.
EL PITJOR
La lliçó no estava apresa.
Oliva havia incidit en el perill del Celta al contraatac i els dos gols van arribar així.

El Nàstic ha vist frenada de cop la progressió de les últimes setmanes. Ahir va perdre a casa contra el líder, el Celta, que va ser molt superior, i torna a ocupar posicions de descens després de dues setmanes fora. El conjunt gallec, mortal al contraatac, va demostrar per què ocupa el primer lloc i amb un gol en cada part va deixar el partit gairebé dat i beneït amb encara més de mitja hora per jugar i va encadenar la catorzena jornada sense perdre. Els grana, però, van reaccionar amb un gol de Powel, però no van poder culminar la millora dels últims minuts i van acabar cedint els tres punts, en la que és la primera derrota d'Oliva a casa.

El Nàstic va sortir pel partit, conscient que necessitava guanyar per assegurar-se el fet de continuar fora del descens. Sense especular, no va trigar a trepitjar l'àrea rival. En el minut 7, fins i tot, es va reclamar un possible penal sobre Sanchón. El Celta, però, no estava disposat a no dir-hi la seva i gairebé tot seguit va estar a punt de marcar, amb una gran oportunitat de Iago Aspas que Rubén, salvador un altre cop, es va encarregar de desfer amb una doble mà miraculosa. Això no va fer desistir el conjunt de Joan Carles Oliva, que intentava portar el domini però sense trobar l'associació entre els homes de dalt. En la prèvia, el tècnic lleidatà ja havia avisat del perill dels contraatacs del Celta i el Nàstic ho va poder comprovar poc abans de la mitja hora, quan Trashorras va habilitar Iago Aspas dins l'àrea, on va superar la sortida de Rubén per fer pujar el 0-1 al marcador. Entre el gol, i l'actitud de l'àrbitre, el conjunt grana va desaparèixer en l'últim quart d'hora de la primera part, en què podria haver encaixat el segon gol després d'una badada de Rodri que ell mateix va acabar esmenant.

A Joan Carles Oliva no li havia agradat gens el que havia vist en els primers 45 minuts i així ho va demostrar donant entrada a Gerardo per Álvaro Rey i a Mingo per Raúl Fuster, en aquest cas de manera obligada per unes molèsties del jugador il·licità. Els grana sí que van gaudir de més domini just després de la represa, però tret d'alguna acció aïllada, no van poder fer mal al conjunt gallec, que molt ben assentat al terreny de joc, tenia el partit ben controlat. I més encara quan en el minut 55, una errada de Mingo en atac va propiciar un altre cop el contraatac mortal del Celta, iniciat per De Lucas i culminat per lateral esquerre, Roberto Lago. El 0-2 deixava gairebé sentenciat el matx i així va semblar durant molts minuts, ja que ni els grana mostraven sensació de refer-se del cop ni el Celta donava símptomes de debilitat. És més, amb una mica més d'encert, els de Paco Herrera fins i tot ho haurien pogut deixar dat i beneït. Però no ho van fer i el Nàstic, traient petroli d'una jugada a pilota aturada que primer Rodri va fallar incomprensiblement, va aconseguir escurçar distàncies amb un altre gol –el setè de la temporada– del seu pitxitxi, Powel. Aquest gol sí que va fer canviar les coses, i de quina manera. Els nervis van començar a aparèixer en les files del conjunt gallec, que es va anar aculant a la seva àrea i va cedir tot el control al Nàstic. Això, però, no va ser suficient perquè els grana culminessin la remuntada. I no perquè no ho intentessin, ja que els grana es van fer un fart de penjar pilotes enmig d'un mar de jugadors rivals. Va escassejar, però, un altre cop aquella eficàcia de cara a porteria que tant està trobant a faltar aquest curs l'equip, i que el torna a condemnar als llocs de descens. Els de salvació, estan a un punt.