Això s'acaba

L'Ascó té a tocar el descens en perdre contra el Vilafranca

L'Ascó va patir ahir una nova derrota a casa, la vuitena de la temporada, i és a les portes de baixar a primera catalana. El botxí en aquesta ocasió va ser el Vilafranca, que sense fer un gran partit va aprofitar les seves opcions per anotar tres gols que pràcticament certifiquen la seva permanència a la categoria. El descens dels riberencs es podria consumar en la propera jornada.

Des d'un bon començament es va veure com l'actitud de l'Ascó no era l'apropiada per al partit, mentre que el Vilafranca, que venia d'una mala ratxa de resultats, sabia que aquest partit podia ser l'oportunitat idònia per segellar la permanència. Així doncs, en els primers segons de partit, Alabau va estar a punt de fer el primer gol després d'un xut creuat des de dins l'àrea. Novament, en el segon minut de joc, Alabau ho tornava a intentar però Felip aconseguia aturar la pilota sota els pals. Amb aquest inici del conjunt penedesenc, el gol no es faria esperar gaire més, i ja en el minut 11, Enric controlava una pilota dins de l'àrea gran després d'una bona centrada d'Alabau i enviava un xut creuat que picava a les cames d'Albert Viñas i suposava el primer gol del partit. La primera opció per a l'Ascó no va arribar fins al minut 18 en un llançament de falta directa de Xavi Gràcia, que va obligar Saperas a realitzar una gran aturada per evitar l'empat. Tot i això, durant molts minuts es va veure molt més a prop el 0-2 que l'empat dels asconencs. Al final, i després d'algunes arribades, Valerio va desviar una pilota dins de l'àrea i va marcar el segon gol vilafranquí (37').

En l'inici del segon temps, Felip va haver de ser substituït per Cabacés per culpa d'uns problemes físics. Pel que fa al joc, després d'una primera part amb molt poc ritme, el partit va decaure encara més i tots dos equips semblaven donar per bo el resultat. Tot i això, el conjunt visitant acabaria aprofitant una nova opció en el minut 64 per anotar el tercer i definitiu gol en una pilota dividida en què Ginés va aprofitar una sortida en fals de Cabacés. En els darrers minuts, cal destacar l'entrada al camp del juvenil Albert Troyano.