3a divisió FEF

3a DIVISIÓ. LLAGOSTERA

L'experiència d'una minoria

Només vuit jugadors del Llagostera, líder, han disputat alguna fase d'ascens a segona B

La plantilla es fixa guanyar el títol com a objectiu per tenir més possibilitats de pujar

Pedro Pareja, «Pedrito»
MIGCAMPISTA DEL LLAGOSTERA
«Estem treballant molt i sabíem que si ho donàvem tot, els objectius arribarien. Essent primers, sabem que tenim més possibilitats de pujar perquè les eliminatòries són al cinquanta per cent: l'equip que rendibilitza les ocasions és l'equip que guanya»
Javi González
DEFENSA DEL LLAGOSTERA
«L'objectiu era salvar-se. Després va ser el play-off i ara és quedar primers. L'important és que tenim un equip amb jugadors que no ens arronsem i amb experiència a tercera»
«[Després del descens de 2a B a 3a amb el Gavà] Vaig venir a Llagostera perquè em van parlar de l'equip... Volia estar en un equip de tercera amb aspiracions de fer una bona campanya»
20
VICTÒRIES
ha aconseguit el Llagostera, líder.

Amb el 4-0 de dilluns a l'Ascó, el Llagostera, líder, s'ha assegurat l'accés a la fase d'ascens a segona B. Un èxit per a un club habituat al futbol regional i que, en la segona temporada a tercera, ha superat totes les expectatives. Jugar les eliminatòries d'ascens també és un èxit per a la majoria dels jugadors de la plantilla d'Oriol Alsina. Només vuit futbolistes han lluitat per pujar a segona B. El porter Ivan, el defensa Peque i el mig Eloi, amb dues fases d'ascens, són els més experts.

El mig Pedrito i el defensa Javi González són les dues cares de la moneda. Un té experiència en fases d'ascens –una amb el filial del Màlaga fa dos anys– i l'altre, no. Pedrito diu que ara l'objectiu és ser campió: «L'avantatge de ser campió és gran, perquè guanyes una eliminatòria i ja puges.»

Pedrito és el pitxitxi del Llagostera amb 11 gols, dels quals set en els sis últims partits. El jugador de Canet de Mar és el que més partits ha disputat (33), igual que Uri. Pedrito ha marcat diferències en l'última bona ratxa de l'equip, líder amb 67 punts, que fa set jornades que no perd (quatre victòries i tres empats) i que diumenge (a les 5) visita el Reus, quart amb 60. «Tant jo com els companys estem jugant molt bé. Tots ho donem tot», diu.

Javi González, en canvi, formava part de la plantilla del Sabadell que va disputar la fase d'ascens a 2a A el 2001, però no hi va jugar cap minut. Ara disputarà la primera fase d'ascens a 2a B. «L'objectiu és quedar primers perquè sempre és maco guanyar la lliga, i no és fàcil.»

Vint victòries.

González és ara el lateral esquerre del Llagostera. Durant molt de temps, ho va ser el cassanenc Quim Boadas, que va pujar a 2a B amb el Sant Andreu. Boadas creu que l'equip ha sabut jugar a casa, en un terreny de reduïdes dimensions, on ha obtingut 35 punts dels 67 que té. El Llagostera és l'equip amb més victòries de tercera (20 en 35 jornades), dos més que la Muntanyesa, segon.

Dels 28 jugadors utilitzats per Alsina, n'hi ha cinc que ja no hi són: Arimany (Olot), Peque (Premià), Sergi Garcia (Peralada), Canal (Espanyol B) i Mas (Badalona). Dos més, els laterals Pau i Giró, es van quedar sense fitxa al gener quan Òscar Álvarez i Peque van arribar. Tant Álvarez com Peque han lluitat per pujar a segona B. Peque ho va fer dos cops a Reus, però no va poder pujar.

LES DADES

Una tercera part
Una minoria:
Tot i que molts jugadors de la plantilla del Llagostera han jugat a segona B, només vuit de la vintena de futbolistes llagosterencs han disputat alguna fase d'ascens a segona B. El mig Eloi, el porter Ivan i el defensa Peque són els que n'han jugat més (2). La llista és la següent:
Eloi (2):
Girona i Gavà.
Ivan Portolés (2):
Saragossa B i Girona.
Peque (2):
Reus (2).
Òscar Álvarez (1):
Barça C.
Pedrito (1):
Atlético Malagueño.
Quim Boadas (1):
Sant Andreu.
Banal (1):
Sant Andreu.
Revert (1):
Girona.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)