3a divisió FEF

3a DIVISIÓ

POBLA DE MAFUMET / REUS

Dues dècades després, dos de casa busquen la segona B

Feia 20 anys que dos clubs de la demarcació no lluitaven per pujar

El 1991, el Nàstic i el Roda van coincidir en la fase d'ascens

Han hagut de passar 20 anys perquè dos equips de la demarcació de Tarragona s'hagin tornat a classificar per disputar una fase d'ascens a segona divisió B. Dues dècades en què els conjunts tarragonins han tingut presència en aquesta part de la competició, però sempre representats com a màxim per un sol club.

El Nàstic i el Roda de Berà, la temporada 1990/1991, van ser els darrers tarragonins que van coincidir en l'intent de pujar de categoria. Els grana se'n van sortir, i des d'aleshores mai més han tornat a tercera. El Roda, en canvi, no ho va aconseguir i va seguir en la categoria sis anys més, fins que va baixar. Des d'aleshores, qui més vegades ha participat en les fases d'ascens és el Reus, que intentarà pujar per vuitena ocasió en els darrers deu anys, amb només dos èxits (2001/2002 i 2004/2005). També es va quedar a les portes de pujar el Tortosa del curs 1997/1998, quan va quedar quart en la fase regular, però no va poder superar la lligueta d'ascens. Un altre equip ebrenc, la Rapitenca, va estar a punt de classificar-s'hi fa tres temporades en acabar la lliga en cinquena posició.

Del primer equip al filial.

Enguany, quan es compleixen dues dècades de l'última estada del Nàstic a tercera, el filial grana, la Pobla de Mafumet, intentarà repetir la gesta per primera vegada en la seva història. Els poblencs, que ocupen la segona posició, encara poden quedar campions de lliga en l'última jornada si guanyen al camp de l'Europa i el Llagostera perd a Amposta.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)