Nàstic

2a DIVISIÓ A

NÀSTIC

El panorama ha millorat per al Nàstic

Tres punts i el «goal average» a favor amb el Salamanca, un bon coixí a tres partits del final

El Nàstic en farà prou vencent els descendits Albacete i Ponferradina per mantenir-se

La jornada del cap de setmana passat, la 39, va ser molt propícia per al Nàstic. Hi arribava amb dubtes en el joc després de dues derrotes seguides i amb els mateixos punts que el Salamanca, el primer equip en zona de descens, però el panorama ha millorat després del partit dels tarragonins contra el Betis (3-1) i el del Salamanca a Jerez (2-0). El Nàstic no només va evitar caure en els llocs de descens, sinó que ara té tres punts de marge respecte a l'equip castellà i, a més, amb el goal average favorable, amb només tres jornades per acabar la competició. L'equip grana, per tant, té un partit de coixí, de manera que es pot permetre el luxe de perdre dissabte al camp del Valladolid –un equip situat de ple en la lluita per jugar la fase d'ascens a primera– sempre que guanyi en les dues últimes jornades contra dos equips que ja estan descendits, l'Albacete al Nou Estadi i el Ponferradina a El Toralín.

Fent cas del que pensa Joan Carles Oliva, el Nàstic té ben lligada la permanència. El tècnic lleidatà va assegurar abans de jugar contra el Betis que si el seu equip guanyava un dels dos partits següents –contra el conjunt sevillà i el Valladolid– estaria salvat, ja que «els dos últims s'han de guanyar per la via civil o per la criminal». Derrotat el Betis, i seguint la teoria d'Oliva, el Nàstic podrà anar menys pressionat a Valladolid i s'haurà de centrar a no deixar-se sorprendre per l'Albacete i el Ponferradina. De totes maneres, caldrà veure els resultats del Salamanca contra el Cartagena i al camp del Barça B, ja que tampoc seria per estar tranquils arribar a l'últim partit amb els mateixos punts que els castellans, que jugaran a casa contra el Numància, sense res en joc, mentre que el Nàstic visitarà l'incòmode terreny de joc del Ponferradina. Encara que estigui descendit, l'equip lleonès, sempre competitiu, amb futbol directe i un terreny de joc petit, voldrà acomiadar-se de l'afició amb un triomf.

EL CALENDARI

Jornada 40
Valladolid - NÀSTIC
SALAMANCA - Cartagena
Jornada 41
NÀSTIC - Albacete
Barça B - SALAMANCA
Jornada 42
Ponferradina - NÀSTIC
SALAMANCA - Numància

L'absència de Mairata, el maldecap

Contra el Betis, Pere Mairata va veure la cinquena targeta groga, de manera que es perdrà el partit de dissabte al camp del Valladolid. Joan Carles Oliva haurà de pensar aquesta setmana com resol la baixa del mallorquí, titular indiscutible en el lloc de central i un dels jugadors més en forma. La parella habitual de Mairata aquesta temporada a l'eix de la defensa ha estat Sergio Díaz, però aquests últims partits ha perdut la titularitat en benefici d'Álex Ortiz primer i de Medina després, contra el Betis. Sergio Díaz podria tornar dissabte a la titularitat però no es pot descartar la parella Álex Ortiz-Medina.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)