3a divisió FEF

FASE D'ASCENS A 2A B

POBLA DE MAFUMET

La Pobla rep un revés als despatxos

Donen per perduda l'eliminatòria a la Pobla per alineació indeguda d'Alberto Benito

El club viatja avui a Inca pendent del recurs presentat al Consell Superior d'Esports

La Pobla de Mafumet ha rebut un fort revés en les seves aspiracions de pujar de categoria, després que el comitè d'apel·lació de la Federació Espanyola de Futbol (FEF) hagi donat per perduda l'eliminatòria al filial grana per alineació indeguda en el partit d'anada disputat la setmana passada contra el Constància. El Nàstic està esgotant totes les vies i ha presentat un nou recurs al Consell Superior d'Esports (CSD). L'expedició de la Pobla de Mafumet viatjarà avui a Inca seguint el pla previst inicialment, amb la intenció de poder disputar el partit tot esperant que durant el dia d'avui el CSD decreti la suspensió cautelar de la decisió de la FEF.

El problema és la fitxa d'Alberto Benito, jugador de la Pobla. Benito va arribar al club aquest estiu i se li va fer fitxa de tercera divisió. Tot i això, com que és menor de 23 anys, també podia jugar amb el juvenil del Nàstic a divisió d'honor, una circumstància que es va produir en diverses ocasions sense incórrer en cap il·legalitat. L'error dels grana va ser el mes de gener, quan li van donar la baixa de la Pobla i li van fer llicència únicament del juvenil per, d'aquesta manera, solucionar un defecte en la tramitació de la primera fitxa de l'estiu. El problema és que, segons l'article 228.1 del reglament general de la FEF, un jugador que ha estat donat de baixa de l'equip de categoria superior, no pot tornar-hi a jugar amb la fitxa del juvenil. Els directius del Constància van ser hàbils i se'n van adonar, i ho van denunciar al comitè d'apel·lació dilluns, que va ser notificat dimarts a la Pobla. Els grana van al·legar uns defectes de forma, arguments que van ser desestimats ahir al migdia per la FEF, que va donar la victòria en l'eliminatòria als balears.

Durant la tarda d'ahir, l'activitat a les oficines del Nàstic va ser frenètica, per tal de trobar alguna escletxa legal que permetés continuar endavant amb les possibilitats d'ascendir. Primer, el Nàstic va tornar a fer un recurs explicant que tot el procés es va fer amb la supervisió i seguint les directrius de la Federació Catalana de Futbol (FCF). Un procés que no està avalat per la FEF i que, per tant, va acabar amb una segona desestimació. Finalment, el conjunt grana va decidir tramitar l'informe al CSD. El Nàstic i la Pobla demanen la suspensió cautelar de la sentència i jugar el partit amb normalitat, deixant per a més endavant la decisió final sobre el cas.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)