Girona

El consell del Girona s'aparta

Els dirigents fan un pas enrere i posen el càrrec a disposició de Josep Delgado

El control absolut del propietari els limitava molt la capacitat de gestió

El màxim accionista, amb una ordre de cerca, reestructurarà l'òrgan rector

La continuïtat de Vilaró a la presidència és incerta en la nova correlació de forces

El consell sortint es felicita d'haver assolit tots els objectius

8
CONSELLERS
eren a l'òrgan del Girona a més de Josep Delgado: el president Vilaró, Boadas, Belmar, Capdevila, Casellas, Moreno, Miró i Vallbona.

El dia que el Girona havia convocat una roda de premsa perquè el consell d'administració anunciés «les línies generals d'actuació» es va acabar convertint en una jornada tensa, embolicada i amb efectes imprevistos en el nucli directiu. Els consellers del club, reunits ahir al matí, van decidir posar el càrrec a disposició del propietari. Ara serà Josep Delgado qui haurà de moure fitxa i decidir com reestructurarà l'òrgan rector del Girona, en el qual no és segura ni de bon tros la presència dels fins ara consellers, començant pel president, Ramon Vilaró.

El consell d'administració s'havia refet al novembre –es va ratificar en la junta general del 23 de desembre– perquè el que es va formar a l'estiu, arran del canvi de mans en el poder del club, no assolia el mínim que marca la normativa. Els consellers treballaven conscients que, per damunt de la seva capacitat decisòria i també de la del president, hi havia la de Josep Delgado, que controla la societat que té la majoria d'accions (Unió Esportiva Girona SL) i que va fer una altra demostració de poder absolut en assumir el 99% dels 3 milions d'euros d'ampliació de capital.

Les tensions van anar augmentant, en sentit invers al marge de maniobra que quedava a la resta de consellers (Delgado també n'és). Fins que ahir, en l'última reunió de consell de la temporada, van acabar d'esclatar. En la trobada d'ahir, només hi va faltar Josep Maria Vallbona. Els altres consellers, a part de Delgado, són Ramon Vilaró, Joaquim Boadas, Joan Carles Belmar, Salvador Capdevila, Marc Casellas, Alfons Moreno i Toni Miró.

El màxim accionista, que continua en parador desconegut arran de l'ordre de recerca internacional que té, haurà de decidir amb caràcter imminent com queda estructurat el nou consell. Una possibilitat és nodrir-lo d'una representació encara més alta de gent de la seva empresa, MRA.

Consolidació i ampliació.

El comunicat que va fer públic ahir a la tarda el Girona exposa que els membres del consell van posar el càrrec a disposició de la propietat «segons el full de ruta previst». També s'hi recull una valoració molt positiva del consell respecte als objectius –«tots complerts»– de la temporada, tant la consolidació del club a segona A com l'ampliació de capital complerta en la seva totalitat (per la societat de Delgado), a més d'agrair la feina de jugadors, tècnics i treballadors del club.

EL COMUNICAT DEL CLUB

El Girona ultima la renovació de Raül Agné
El Girona FC SAD ultima la renovació de l'entrenador Raül Agné per a la temporada vinent. Les negociacions, iniciades el 23 de maig a Figueres, es troben en la recta final. L'acord final es podria produir en les properes hores. D'altra banda, el Girona FC SAD ha celebrat avui dijous l'últim consell d'administració de la temporada. Una campanya que ha contribuït a consolidar el club en el futbol professional a l'Estat espanyol. En aquesta darrera jornada de treball, i segons el full de ruta previst, la totalitat dels membres del consell d'administració del Girona FC SAD han posat els seus càrrecs a disposició de la propietat, que nomenarà el nou consell que guiarà el club en els propers dies. El consell fa una valoració molt positiva de la temporada que es tanca amb tots els objectius complerts: consolidació del club en la categoria, i ampliació de capital complerta en la seva totalitat. El consell agraeix la tasca desenvolupada durant tota la campanya pels treballadors del club, jugadors i tècnics.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)