2a divisió A

2a DIVISIÓ A. GIRONA

Moviment de cadires

Delgado i els seus homes de confiança preparen una remodelació a fons del consell, en què Vilaró tindrà un pes residual o no hi serà

Al pas enrere de dijous dels consellers del Girona, hauria de seguir en els propers dies un moviment significatiu de cadires en l'òrgan rector del club. Posant el càrrec a disposició del propietari, Josep Delgado, els dirigents del Girona li donen via lliure perquè executi els canvis que consideri més oportuns per avançar en la professionalització de l'entitat, imprescindible per Delgado i que també reclama el mateix entrenador, Raül Agné. Delgado i els seus homes de confiança preparen una remodelació a fons del consell, que es donarà a conèixer la setmana vinent o, com a mínim, després de la cloenda de la temporada, el partit de lliga d'aquesta tarda contra el Còrdova.

El president, Ramon Vilaró, possiblement no continuarà en el club i, si ho fa, tindrà un paper testimonial en el consell. Vilaró és qui ha manat més la pressa a Agné perquè es decidís i, fins i tot, ha dit en alguna ocasió que hi havia altres tècnics en cartera. La setmana passada el president va participar en una trobada de consellers del Girona amb el gal·lès John Benjamin Toshack (extècnic del Deportivo i del Real Madrid). El fet que el de Mequinensa hagi renovat deixa en situació poc favorable l'actual president, en el càrrec des del 2010 i antic vicepresident amb Josep Gusó.

La decisió que Raül Agné continuï no havia generat unanimitat entre els consellers del club. El fet que es quedi i els elogis que el tècnic va dirigir ahir a l'empresari de Sarrià de Ter fan pensar que hi ha visions diferents en el model a seguir per part dels consellers, encara que l'última paraula la té Delgado i l'empresa que controla el club, Unió Esportiva Girona Societat Limitada (UE Girona SL). Representants del màxim accionista van preferir ahir no comentar res sobre els canvis imminents en la direcció.

«Un òrgan de representació.»

L'auditoria interna encarregada per Josep Delgado ha fet veure al màxim accionista que era imprescindible un canvi de rumb. El propietari del Girona ha externalitzat bona part de la direcció de l'entitat per optimitzar-ne el rendiment, cosa que no ha agradat a consellers i treballadors de l'entitat. Tant personal de la seva empresa, MRA, com de Media Sports Marketing, han agafat més rellevància, més pes en la presa de decisions que, fins i tot, alguns dels mateixos consellers. I el futur consell serà un «òrgan de representació més que de gestió», segons avança el director general del club, Joaquim Torrecillas.

Josep Delgado s'emmiralla en altres institucions del futbol professional que han delegat part de la gestió en empreses no vinculades al club. La professionalització, però, s'endurà part dels consellers que van posar el càrrec a disposició en la reunió de dijous al migdia.

El director general del Girona assenyala que el club potenciarà l'àrea esportiva

El director general del Girona, Joaquim Torrecillas, ha pres part en les negociacions per renovar Agné i és un dels executius amb qui s'ha entès el tècnic de Mequinensa. Torrecillas considera que el club ha de fer un pas endavant en l'àrea esportiva. «Si volem ser més ambiciosos, hem de fer un salt de qualitat en la composició de la plantilla. Hem de posar més l'accent en l'àrea esportiva, cal fer un pas endavant.» L'advocat destaca que, en la primera campanya de Delgado a Montilivi, el club va fer un incís especial en les millores en l'àrea de social i d'infraestructures, «que també ho necessitaven», explica.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)